Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Поки Івано-Франківськ самотужки оговтується від стихії, Мер і К святкують?

Після двох ночей підряд стихії, яка вирувала у західних областях 4 та 5 жовтня, а у столицю Прикарпаття разом із грозами, буревіями  та зливами принесла чергову повінь, багатьом мешканцям Івано-Франківська довелося долати її наслідки самотужки.

ФОТО: Франко-неція без гондольєрів 

Забиті міські каналізаційні колектори, які не бачили ремонту чи бодай якісної чистки роками вкотре тільки за цей рік спричинили потоп, коли вода сягає вище коліна, не тільки у старій центральній частині частині міста та його околицях, але й під стінами Міської ради, де воссідає її очільник Руслан Марцінків.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: На річний ремонт закрити центральну вулицю Ів.-Франківська хоче мер наприкінці каденції…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: перед Міською радою

Повалені дерева перекривають проїжджі частини вулиць, чим перешкоджають проїзду транспорту та створюють затори, у той час, як комунальники чомусь у першу чергу вирішили почати прибирання із повалених дерев у парку. Логічно?

ФОТО: ранок 6 жовтня, вулиця і парк

А що до того, що деяким багатоквартирним будинкам понад добу довелося чекати на відновлення електропостачання, теж байдуже. А це голодні маленькі діти, пошкоджена побутова техніка, в першу чергу холодильники із їхнім вмістом, загиблі у любителів акваріумів без аерації (вентиляції повітря) дорогі рибки та ін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так для прикладу по вулиці Петлюри кілька багатоквартирних будинків ще ввечері 5 жовтня повідомили телефоном про обрив лінії на електроопорах біля дороги, спричинений обломом гілля однієї із “аварійнонебезпечних” 25-метрових тополь, які ростуть вздовж огорожі М’ясокомбінату (кажуть, комунальної власності). Дроти з електроопор попадали на мокру проїжджу частину, зробивши небувалий феєрверк та ледь  спричинивши кілька ДТП.

Прибулі на місце пригоди після опівночі надзвичайники і працівники Обленерго тільки розвели руками та поприв’язували до стовпів на висоті дитячого зросту електричні дроти та поїхали, залишивши численні квартири та їх мешканців без такої вкрай необхідної електроенергії на цілу добу.

Батьки із понад півтора десятком голодних маленьких дітей, які залишилися без гарячої їжі, із самого ранку обривали телефонні лінії Обленерго та РЕМу, де їм постійно відповідали: “Знаємо, потім…“. А, коли на землю вже опустилися сутінки, і оператор Обленерго біля 19:00 год. телефоном повідомив, що заявку на ремонт лінії електропередач “закрито, як виконану, о 17:10 год“, люди почали телефонувати на гарячу лінію Міськвиконкому, де мудра опереаторка відповіла, що це проблема ЖЕКу, а ще краще порадила викликати приватного електрика, – це про обрив лінії на електроопорах, з дротами, що волочаться по асфальту, де ходять перехожі?!

Звісно, що розлючені люди після цього почали дзвонити “доступному для людей меру” “ найкомфортнішого для життя міста України” директорам профільного комунального департаменту та іншим міським чиновникам, які нині через місцеві вибори знову рвуться до влади, але їхні телефони чомусь не відповідали, – кажуть, усі вони у цей час були на святкуванні 10-річчя місцевого ЦНАПу

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: 6 жовтня, мер вітає ЦНАП із 10-річчям

І тільки після того, як люди пригрозили вийти на дорогу і разом із дітками перекрити вулицю Петлюри, приїхав “пиріжок” із складною драбинкою, щось трішки похімічив біля однієї із трьох опор з обірваними дротами, потім кудись поїхав , а за 15 хв людям включили довгоочікуване світло, щоб через добу ті нарешті змогли нагодувати голодних діток і повикідати зіпсуті продукти із холодильників, перевірити на роботу решту побутової техніки, повикидати з акваріумів дорогих дохлих рибок і нарешті: не мішати свободівському меру розважатися і обговорювати з К їхню виборчу стратегію.

А дроти нехай і далі висять, і комунальники із “вишками” замість обрізати “аварійнонебезпечні” комунальні тополі нехай далі їздять приватними секторами, шукаючи “шабашки” та “калиму”.

“Бенкет під час чуми”, – казав один великий

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

P.S. Подачу до останнього зі згаданих у статті будинків по вулиці Петлюри відновила бригада, яка приїхала аж сьогодні, 7 жовтня, близько 19:00 год…

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності