Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Поляки посадили своїх двох ексочільників МВС до в’язниці, – чому вони можуть, а українці…

Колишніх голову Міністерства внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського та його заступника Мацея Вонсіка засудили до двох років ув’язнення у справі про «земельний скандал».

Про це повідомляє RMF 24.

Окружний суд у Варшаві визнав їх винними у численних злочинах у так званому «земельному скандалі». Обґрунтування вироку поки що не оголосили.

Винесений вирок у вигляді двох років позбавлення волі є меншим за 3,5 роки ув’язнення, призначені судом першої інстанції. Він є остаточним і підлягає виконанню.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Депутати від партії «Право і справедливість» Камінський і Вонсік також, ймовірно, втратять свої депутатські мандати у зв’язку з обвинувальним вироком. Водночас засуджених ще може помилувати президент Анджей Дуда.

Окрім Камінського та Вонсіка, Варшавський суд другої інстанції також засудив до одного року позбавлення волі двох екскерівників Центрального антикорупційного бюро (CBA) за їхню оперативну діяльність під час так званого «земельного скандалу».

Камінського та Вонсіка засудили в березні 2015 року Варшавським окружним судом до 3 років позбавлення волі, серед іншого, за перевищення повноважень та незаконну оперативну діяльність CBA під час «земельної справи» у 2007 році, коли перший був керівником CBA, а другий – його заступником.

CBA на чолі з Камінським хотіло довести, що тодішній лідер «Самооборони» та віцепрем’єр Анджей Леппер нібито брав хабарі за допомогу в так званій дезактивації земельної ділянки в Мазурському воєводстві. Однак цього не вдалося довести.

Ще до того, як апеляції, подані на вирок, встигли розглянути в обласному суді, їх (а також двох інших співробітників CBA, засуджених до тюремного ув’язнення у цій же справі) помилував президент Дуда в листопаді 2015 року – попри те, що вирок не був остаточним.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У червні цього року Верховний суд у кримінальній палаті скасував закриття справи у зв’язку з помилуванням та направив її на повторний розгляд.

А президент Банка Латвії з 2001 по 2019 рік Ілмар Римшевич отримав реальний термін ув’язнення з конфіскацією майна.

Суд же Любліна визнав 14 громадян росії, Білорусі та України винними в підготовці диверсій на користь Москви у складі шпигунського угруповання.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності