Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Польща доводить, що вона – єдиний справжній союзник України

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Європейський Союз повинен бути розширений за рахунок країн, які прагнуть до нього приєднатися, зокрема України, Молдови та інших.

Заяву Дуди на неформальній зустрічі президентів парламентських і напівпрезидентських держав-членів ЄС наводить пресслужба польського президента.

«Ми не викличемо довіри, якщо нашим партнерам, які роблять зусилля з модернізації і хочуть приєднатися до нашої спільноти, не буде надана така можливість. Тому я говорю про розширення. Ми – Європа, континент, а не клуб для обраних», – зазначив він.

За словами президента Польщі, ЄС повинен бути відкритим для інших європейських країн, які вже проводять євроінтеграційні реформи. Серед цих країн він вказав Україну та Молдову.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Нещодавно я був у Молдові з нагоди 30-річчя незалежності. Я бачив молодих людей, які з ентузіазмом ставляться до зміни своєї країни. Всі ми бачили Україну у 2014 році, де молоді патріоти і демократи гинули на барикадах за те, щоб їхня країна мала шанс одного разу увійти в європейське співтовариство. Отже, якщо ми хочемо, щоб Союз був справді Європейським Союзом, ми повинні продовжувати політику розширення“, – підкреслив Дуда.

У серпні президентка Естонії, якою досі керують російські капітал та мафія, Керсті Кальюлайд заявила, що Україні знадобиться ще 20 років роботи, щоб отримати членство у Євросоюзі. Також вона порадила естонцям торгувати з Україною, але не інвестувати в неї, оскільки, за її словами, вони можуть втратити гроші.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав такі слова президента «недоречними» і нагадав про досвід Литви, Естонії і Латвії, яким також передбачали 20 років для вступу в ЄС.

Тож попри тисячу років міжусобиць та чвар із “рудими поляками”, вони таки залишаються для українців єдиними справжніми союзниками у боротьбі проти Московського царства. Хіба, скажімо, “нелюбов” гуцулів до бойків, бойків до лемків, лемків до подолян, а подолян до поліщуків сильно дошкуляє їм жити поруч, чи нема такого між сусідами на вулиці чи у під’їзді? Але, коли ворог приходить на поріг, усе це миттю забувається…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності