Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Польщу й далі штовхають до конфлікту із Німеччиною…

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський значно пом’якшив вимоги Варшави щодо репарацій від Німеччини і запропонував альтернативне вирішення давньої суперечки.

Про це він сказав в інтерв’ю Spiegel.

Сікорський не повторив вимогу попереднього польського уряду про виплату до 1,3 трильйона доларів компенсації за руйнування, спричинені нацистською окупацією. Партія “Право і справедливість” (PiS) висунула цю вимогу Берліну у 2022 році.

«Якщо Берлін хоче перерахувати гроші – будь ласка. Ми навіть зробимо знижку, якщо гроші надійдуть до кінця року. Але серйозно: гроші – це складне питання під час війни і кризи», – сказав він.

Натомість глава МЗС Польщі запропонував німецькому уряду дати «видимий знак» того, що Німеччина визнає шкоду, завдану Польщі під час окупації, наприклад, «центр документації, центр діалогу, який визнає страждання поляків, а також меморіал».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Може бути й інший видимий знак, наприклад, відбудова німцями однієї зі зруйнованих ними будівель у Варшаві, можливо, Саксонського палацу», – додав Сікорський.

Він також припустив, що німці могли б також фінансувати медичну допомогу для тих, хто вижив або «інвестувати в обороноздатність наших країн, щоб ми могли разом захистити себе від путіна».

«Німці мають крихку пам’ять. Вони знають про Голокост і пам’ятають про блокаду Ленінграда і Сталінграда. Але вони забули, що вони зробили з польським цивільним населенням», – додав міністр.

Раніше ми писали, що у Польщі створили робочу групу, яка займеться питанням отримання репарацій від росії та Німеччини за збитки, які країна понесла у ХХ столітті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що у Європейському Союзі висловили побоювання щодо можливої відплати та кібератак з боку росії після конфіскації активів країни-агресорки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності