Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Польський Прем’єр за закриття неба над Україною силами Польщі

Прем’єр Польщі підтримав ідею із закриття неба над Україною власними системами Patriot, але чи дозволить Захід?..

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький назвав гарною ідеєю перемістити батареї Patriot до України для захисту польсько-українського прикордоння.

Під час пресконференції Моравецького запитали, чи консультувався з ним міністр оборони Маріуш Блащак, який заявив, що попросив Німеччину передати Patriot в Україну, повідомляє агентство PAP.

Глава уряду відповів, що були розмови про те, як найкраще використати пропозицію Німеччини, щоб «захистити якнайбільшу частину того простору, який перебуває під загрозою».

«Звісно, я вважаю, що пропозиція, яку ми зробили, буде доброю пропозицією, яка захистить цю смугу землі, цей кордон, це західне українсько-польське прикордоння і це східне польсько-українське прикордоння. Ми робимо все, аби запевнити найвищу безпеку, максимум безпеки в цій частині Польщі», – заявив Моравецький.

Він наголосив, що західний кордон України і східний кордон Польщі є «тим самим простором».

«Ми хотіли б, якби цей простір був захищений якнайкраще, щоб бомби і ракети, які падають на Київ, Львів, Івано-Франківськ чи по-старому Станіславів (чи раптом не сумує поляк за тим часом, коли ці області належали Польщі?), на Ковель, Рівне, Луцьк, на ці всі міста, щоб вони були захищені. Звідти тікають хвилі біженців до Польщі, і ми боїмося чергової такої хвилі», – заявив Моравецький.

Раніше Німеччина запропонувала Польщі системи протиракетної оборони Patriot для захисту повітряного простору. Пропозиція пролунала після падіння ракети 15 листопада селі Пшеводув біля кордону з Україною.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності