Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Понад 140 осередків займання на Луганщині, – наслідок обстрілів сепаратистів (фото, відео)

На Луганщині спалахнула пожежа через загоряння сухої трави та лісової підстилки. У Муратово і Капітанове проводиться евакуація населення, повідомляє прес-служба ДСУНС.

Відзначається, що основні зусилля в гасінні лісових пожеж зосереджені в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де в зв’язку з сильними поривами вітру, сталося поширення вогню, зокрема:

1. Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 50 га в районі сел Кряківка і Трьохізбенка Новоайдарського району. Попередньо жертв і постраждалих немає.

У зв’язку з шквалистим вітром лісова пожежа поширилася на територію села Муратово Новоайдарського району. Інформації про жертви і постраждалих немає. Проводиться евакуація населення сіл Муратово і Капітанове.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

2. Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 10 га в районі сел Малинове, Піщане і Артема Станично-Луганського району. Попередньо жертв і постраждалих немає. У зв’язку з сильним поривчастим вітром існує загроза поширення пожежі на населені пункти.

З АРХІВУ:

Через поширення лісової пожежі на очерет і суху траву поблизу села Артема існує загроза поширення пожежі на села Артема і Ніжньотепле. Організовується евакуація жителів.

3. Пожежа лісового масиву на загальній площі близько 8 га між селами Половинкине і Байдівка Старобільського району. Попередньо жертв і постраждалих немає. У зв’язку з сильним поривчастим вітром існує загроза поширення пожежі на дані населені пункти.

Кількість пошкоджених будівель і споруд від вогню – уточнюється.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Всього на гасіння лісових пожеж в трьох районах залучено 192 осіб та 44 одиниці техніки.

У зв’язку з сильним поривчастим вітром на території області є загроза подальшого розповсюдження лісових пожеж.

Нагадаємо, пожежі в Луганській області, що виникли на початку вересня, рятувальникам вдалося загасити лише через тиждень. Тоді горів ліс в Новоайдарському районі, а також суха трава трава, хмиз і лісовий масив між селами Айдар і Лобачеве.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пожежа в Луганській області спалахнула через те, що 1 вересня загорілася трава поблизу лінії розмежування. Вогонь спровокував детонацію вибухових пристроїв, під час одного з них був поранений пожежний. У понеділок, від отриманих ран він помер у госпіталі. Під час гасіння пожежі постраждало ще двоє військових.

На Луганщині жахливі за масштабом пожежі. Станом на зараз більше 140 осередків займання. Евакуюють цілі села, вогонь вже підбирається до Сєвєродонецька, околиці міста вже майже у вогні. Триває евакуація в низці населених пунктів”, – про це сьогодні опівночі написав діяч і блогер Андрій Смолій і виклав ось ці жахливі фото (див. нижче). –
…Цікаво, чому взагалі так сталося, що в кінці вересня неподалік лінії фронту спалахнула така кількість пожеж. На жаль, люди в прифронтових зонах і так знаходяться під постійним психологічним тиском, а тут ще така катастрофа, яка ще більше погіршує ситуацію та дає козирі кремлівським терористам. Щось занадто багато трагедій та проблем в один час. Думаю, в тому числі й можливий фактор дестабілізації також варто було б перевірити.
Але що побить влада? Та нічого. Зеленський не реагує. Уряд мовчить. ДСНС на місцях намагається впоратися з пожежами. Потрібне негайне втручання. Але мабуть владі цікаві вибори і лише вибори, а ще внутрішні розбірки. Про людей мало хто думаю. Про державу у владі мабуть забули взагалі“.
Сьогодні зранку, 01 жовтня, штаб ООС підтвердив – пожежі на Луганщині – це провокація бойовиків Росії. Цитата: «Військовослужбовці Збройних Сил разом із рятувальниками ДСНС та представниками лісових господарств продовжують локалізувати пожежі, спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль“.
Також можна констатувати що так зване «перемир’я Зеленського» знову зірване. Вчора ворог обстріляв українські позиції 12 разів, а один військовий отримав поранення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності