Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Повчитися у мера Тернополя у подоланні наслідків стихії радять його однопартійцю з Франківська

Під час потужної зливи у Тернополі 6 жовтня упродовж двох годин випала майже половина місячної норми опадів (понад 950 млн літрів опадів, що при населенні міста близько 200 тис. людей, в перерахунку на одного жителя складає 5 тис. літрів опадів). Такі ж зливи 4-5 жовтня спричинили підтоплення і у сусідньому, такому ж за кількістю населення, Івано-Франківську. Тільки ліквідовували наслідки негоди у містах по різному, хоча міські голови у містах й однопартійці…
ФОТО: Тернопіль

«6 жовтня у Тернополі трапилася надзвичайна ситуація, а саме – дощова повінь, що тривала близько двох годин і під час якої випало 46% місячної норми опадів. Це призвело до підтоплення окремих низинних вулиць міста та транспортного колапсу», – повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал, передає пресслужба міської ради.

За його словами, в цей час комунальні та підрядні організації працювали в посиленому режимі. Завдяки тому, що на колекторі у парку ім. Т. Шевченка були підняті плити, значний обсяг води зійшов.

ФОТО: Тернопіль

Міський голова також зазначає, що у місті буде створена комісія, яка опрацює всі скарги тернополян, що постраждали від підтоплення, а це: окремі квартири, будинки, комерційні приміщення і транспортні засоби, та передасть зібрану інформацію уряду з вимогою виплатити компенсацію цим жителям міста.

Зараз за дорученням міського голови у Тернополі запроваджують цілодобове чергування працівників комунальних служб, які слідкуватимуть за роботою дощеприймальних решіток, а на окремих вулицях вже облаштовано додаткові місця для збору і прийому дощової води.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Слід зазначити велику допомогу перевізників громадського транспорту населенню цього дня, яку відмітили навіть столичні журналісти. На перевізників ж, чиї водії у вечірні години 6 жовтня з’їхали з маршруту, будуть складені протоколи про адміністративну відповідальність.

А ось користувачі соцмереж, оцінюючи старання свободівського мере Тернополя у ліквідації наслідків паводку і їх попередження, радять повчитися  у нього його молодшому за стажем і віком колезі та однопартійцю із Івано-Франківська Руслану Марцінківу…

ФОТО внизу: Івано-Франківськ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності