Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Президент Зеленський підписав закон про “податок на Google”

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про «податок на Google». Документ зобов’язує компанії без представництва в Україні платити 20% ПДВ на онлайн-послуги.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Так званий закон «Про податок на Google» Рада схвалила на початку червня. У документі прописаний повний порядок оподаткування податком на додану вартість компаній-нерезидентів, які надають електронні послуги особам, які проживають на території України.

читайте до теми:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Новий закон дозволить збільшити надходження до державного бюджету від ПДВ, економічний ефект від його прийняття оцінюється в суму 3 млрд грн на рік.

Зарубіжні компанії будуть зобов’язані зареєструватися платниками ПДВ через спеціальний електронний сервіс, якщо загальна сума від здійснення операцій з надання електронних послуг перевищує 1 млн грн на рік. Нерезиденти подаватимуть спрощену звітність в електронній формі на українській або англійській мові.

У документі прописано, що з Податкового з кодексу виключають норму про «податок на іноземну рекламу».

Таким чином, з 1 січня 2022 скасовується 20% ПДВ при оплаті українськими компаніями послуг з виробництва або розповсюдження реклами за кордоном.

В Офісі президента додали, що такий механізм оподаткування є «звичайною практикою» в ЄС, Австралії, Білорусі та Казахстані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

15 червня під час засідання Верховної Ради депутати підтримали законопроєкт №5153 про стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом введення добровільного декларування фізичними особами належних їм активів і сплати одноразової збору в бюджет.

Влада ініціює збільшення податків для легального бізнесу. Додаткові надходження бюджету оцінюються в 50 млрд грн.

З 1 липня податкова служба та Державна служба з питань праці почнуть виявлення роботодавців, які використовують незадекларований працю.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності