Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Президенте, Прем’єре, ви чуєте? – це 9-й дитячий суїцид за місяць у Києві, спричинений соцмережами

У Києві стався черговий трагічний випадок, пов’язаний із загибеллю дітей через падіння з висоти. У Дарницькому районі столиці 15-річна школярка випала із загального балкона на 16-тому поверсі та загинула на місці.

Про це повідомляє Національна поліція.

Наразі правоохоронці проводять розслідування та дізнаються причини.

Це вже 9-й аналогічний випадок у столиці та області за останній місяць і 7-й – смертельний.

ЩО ВІДОМО ПРО ІНШІ ДИТЯЧІ САМОГУБСТВА?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше, 15 лютого, у цьому ж районі Києва 13-річна дівчинка впала з балкона 14-го поверху. Врятувати дитину не вдалося.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Також 16 грудня з’явилась інформація, що у наслідок флешмобу в Tik-Tok дві учениці сьомого класу випили по 40 таблеток дротаверину (входить до складу «Но-шпа»). Одна з дівчат померла, а інша перебуває в лікарні, її стан вже середньо стабільний.

Ось інформацію про інші трагічні випадки з дітьми:

Протягом січня-лютого 2021 року у ЗМІ з’явилась низка повідомлень про смерті дітей у Києві та області в наслідок можливих самогубств.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так, 20 січня у Голосіївському районі столиці 12-річний хлопчик випав з вікна на 15-му поверсі. Бригада швидкої констатувала смерть. Обставини трагедії невідомі.

28 січні Нацполіція повідомила про смерть 10-річного хлопчика з села Чайка, який випав з вікна 15 поверху.

1 лютого у Шевченківському районі 16-річна дівчинка вистрибнула з вікна 5-го поверху. Попередньо правоохоронці з’ясували, що дівчина посварилась із хлопцем, потерпілу госпіталізовано до медичного закладу.

2 лютого в Голосіївському районі дівчинка 13 років випала з 3-го поверху і загинула.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

2 лютого у Дніпровському районі столиці з 9-го поверху зістрибнула 16-річна юначка. Дівчина була госпіталізована із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм м’яких тканин голови, тулуба та кінцівок.

Також 2 лютого у Києві 13-річна школярка наклала на себе руки, стрибнувши з балкона 17-го поверху, йдеться у повідомленні телеканалу «КРОКУС». Родич загиблої на своїй сторінці у Facebook розповів, що дівчинка була відмінницею, прекрасно малювала, писала вірші. Вивчала англійську і китайську мови, захоплювалася японською культурою. Будувала плани на майбутнє. Любила сім’ю та обожнювала молодшого братика. Була відкритою, доброю і веселою дівчинкою. Перші зміни з’явилися після зимового карантину. У дівчинки пропало бажання робити уроки, вона не випускала телефон з рук під час їжі та під час уроків. Одного разу на запитання бабусі: «Як справи?», школярка відповіла: «Ще не здохла» (саме таку лексику використовують в так званих «групах смерті»). Часто малювала чорною ручкою людей без очей.

15 лютого на Позняках стався новий ймовірний випадок дитячого самогубства: 13-річна дівчинка впала з балкона 14-го поверху. Врятувати дитину не вдалося.

17 лютого у Дарницькому районі столиці 15-річна школярка випала із загального балкона на 16-тому поверсі та загинула на місці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

16 лютого з’явилась інформація, що у наслідок флешмобу в TikTok дві учениці сьомого класу випили по 40 таблеток дротаверину (входить до складу «Но-шпа»). Одна з дівчат померла, а інша перебуває в лікарні, її стан вже середньо стабільний. За словами уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, до інциденту можуть бути причетні небезпечні інтернет-ігри. Про це чиновник написав на сторінці в Facebook: “За попередніми даними, є підозра, що ці випадки пов’язані з небезпечними «іграми», які поширюються в Інтернеті“.

У соцмережах почали поширюватися чутки про нові «групи смерті», які доводять дітей до самогубства. Про аналогічні ситуації почали повідомляти у різних інтернет-спільнотах, щоб попередити батьків.

Наприклад, у Голосіївському районі столиці підліток намагався стрибнути з 14-го поверху. Врятувало його лише те, що сусід, який вийшов на балкон, злякав хлопця.

Батькам варто бути уважними і спостерігати за поведінкою своїх дітей, щоб запобігти трагічним ситуаціям.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось, що говорить лікар, політичний аналітик і діяч Тарас Боднар: ““Тому вкотре повторюю і водночас звертаюся до Президента, його Прем’єра та усього депутатського корпусу ВР, щоб в подальшому уникнути подібних злочинів, слід за прикладом Італії, яка після смерті 10-літньої дитини радикально вчинила із інтернет-каналом Tik-Tok, Китаю, який позакривав масу соцмереж і поставив на особистий контроль кожного користувача інтернету, Україні теж слід вжити певних радикальних заходів. Для початку обмежити засилля інтернет-простору блогерами та їх блогами, каналами. Сьогодні запитай любу дитину, ким та хоче бути за професією у майбутньому, і у 80% випадків почуєш у відповідь, що “блогером” – а це вже деградація і дегенерація. Тому блоги і канали слід дозволити вести виключно посадовцям, депутатам, політикам, а всіх інших “геніїв” відправляти до лікарів.

А в Умані на Черкащині ще дві школярки, цей раз восьмикласниці, наковтались пігулок “Дротаверин” в школі та потрапили до лікарні.

Про це пише”Суспільне“. Речниця Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф ЧОР Ірина Назарок повідомила, що школярок забрали до лікарні.

Попередньо зазначається, що вони вжили по 10 пігулок “Дротаверину” у приміщенні школи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Стан дітей стабільний, за ними наглядають медики. Правоохоронці встановлюють обставини події та опитують свідків. Попередньо відомо, що діти побачили таке завдання у соцмережі “Тік-Ток”.

У Департаменті захисту дітей запевняють, що дівчатка не мали суїцидальних нахилів та проблем у родині.

Зазначимо, що вчора, 17 лютого, на Прикарпаття, у село Стримба, з Києва для поховання повернули 13-річну дівчинку, про яку вже згадувалося вище…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності