У російської влади немає оперативних резервів, якими можна було б терміново зайняти оборону на підступах до Москви. До столиці стягують крупиці спецназу і строковиків, пише телеграм-канал ВЧК-ОГПУ, який пов’язують з однією з “веж Кремля”.

За даними джерел, ще вночі нечисленних бійців сил спеціальних операцій, які “перебували у відпустці в Москві і Московській області” терміново озброїли і відправили на трасу М4 зустрічати вагнерівців. Стверджується, що з техніки у них тільки кілька БТР, а боєзапасу вистачить “на кілька годин бою”.

Крім “крихт ССО”, росгвардійців і поліцейських обороняти Москву відправляють строковиків. У бій проти найманців вирішили зокрема кинути військовослужбовців 106-ї Гвардійської дивізії ВДВ з-під Тули. Але мова всього про 200 солдатів.

“Пригожин явно не блефує, у них мінімум 20 тисяч бійців. Багато з них з серйозним досвідом. Рішення у Вагнері приймаються не як у Міноборони через купу доповідачів нагору, а майже миттєво. Сил, кинутих на оборону Москви, не вистачить їх зупинити. До ПВК здаються частинами, просто переходять під їхній контроль”, – розповіло джерело.

Також видання повідомляє, що вагнерівці вже зайшли в Липецьку область. Далі їм залишиться пройти тільки Тульську область, відразу за якою вже починається Московська область.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після того, як напередодні ввечері група Вагнера на чолі з Пригожиним підняла заколот і анонсувала похід на Москву, в столиці росії і столичному регіоні ввели режим контртерористичної операції. Пізніше стало відомо, що такий же спецрежим введений у Воронежі.

Ближче до полудня стало відомо, що вагнерівці повністю або частково контролюють Воронеж і рухаються в бік Москви. На цьому тлі в самій Москві почали спішно готуватися до оборони. Російські силовики почали споруджувати блокпости і оборонні позиції на підходах до міста, готуючись до боїв з повсталими найманцями.