Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Прикарпаття й Івано-Франківськ залишаються феодальним володінням партійної групи

Як і передбачав наступного дня після місцевих виборів політичний аналітик і експерт з питань “Свободи” Тарас Боднар, коли згідно екзитполів стало відомо, що дана партія, а з нею і “Європейська Солідарність”набирають до Івано-Франківської ради по 20%, головою ради буде втретє переобрано Олександра Сича, так воно і відбулося.

Сьогодні, у п’ятницю 20 листопада, в залі засідань Івано-Франківської обласної ради стартувала перша сесія обласної ради восьмого демократичного скликання. На першому засіданні якої без жодних альтернатив усі присутні одноголосно проголосували за кандидатуру Олександра Сича на посаду голови облради.

Я маю за честь виходити втретє за цю трибуну, як кандидат в голови обласної ради. У нас завжди панувала повага до депутатів, якби хтось не критикував – всі були однакові. Всі мали змогу виконувати свої повноваження перед громадою. За дві останні каденції ми досягли максимум по підняттю рівня обласної ради”, – сказав Сич під час промови.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тож так само, як Харків і область уже другий десяток літ залишаються феодальною вотчиною Кернеса-Добкіна, Одещина – Труханова-Скорика, а в цілому “регіонівською”, так і тут Івано-Франківськ і Прикарпаття залишаються феодом Марцінківа-Сича, і байдуже, як вони між собою ладять, але ось чи зовсім “свободівським” феодом. Про це риторично запитує Тарас Боднар та сам же дає відповідь: “Адже останні роки партія у місті та області уже давно перестала асоціюватися із іменами Тягнибока, Кошулинського чи кого там ще. Тут вона тепер асоціюється виключно з іменами Руслана Марцінківа і Олександра Сича, заслуга ж Тягнибока ж була тільки у тому, що колись він як бренд дав їм у руки місцеву “Свободу”, а тепер брендом стали їхні імена, які спрацювали на партію і завдяки чому, а також цій недосконалій новій виборчій системі, вона й набрала більшість голосів до обох рад”.

“Тому сміливо підсумую, якщо така виборча система голосування за бренди, а не як колись із нормальною мажоритаркою і самовисування, Україна знову перетвориться на стародавню Київську-Русь із дрібних спадкових феодальних князівств, що підпорядковувалися Києву тільки формально, і чим це скінчилося, ми пам’ятаємо. До речі, жартують, що короновану галку на гербі, поруч із державним, що на стіні над президією у сесійній залі облради, хочуть замінити іншою птахою“, – каже Тарас Боднар.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності