Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Раніше в ЗСУ відбирали за кількістю, тепер – за спеціальністю…

У командуванні Сухопутних військ ЗСУ повідомили, що людей в ЗСУ вистачає, всі області виконали план з призову на 100 % та більше, а потреби в доукомплектуванні військових частин, у порівнянні з лютим, зменшилися в десятки разів.

«Добровольців, звісно, теж стало менше. Більшість з тих, хто мав бажання та був вмотивований, вже пішли захищати державу. Але, з огляду на те, що потреба в доукомплектуванні частин зараз менша, то кількості добровольців, які є на даний час, достатньо», — сказав  начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

У кожному територіальному центрі на обліку є добровольці, що стоять у черзі, щоб піти служити в ЗСУ.

За словами секретаря парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, ветерана АТО Романа Костенка, наразі дещо змінилась система комплектування ЗСУ. Якщо раніше мовилось про набір у підрозділ за кількістю, то зараз його намагаються наповнювати за спеціальністю.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він навів потребу у наборі механіків-водіїв танків, а також навідників-операторів танків. І припустимо, що в такому випадку до територіальних центрів комплектування приходить медик, який раніше був в армії і яких вистачає, то його можуть попросити зачекати, коли виникне потреба.

«Водночас, є людина, яка вже служила в армії танкістом. Припустимо, зараз вона не дуже хоче йти служити, але вона потрібна. Тому їй дають повістку та забирають на службу», — сказав він.

Наразі, більш ніж достатньо піхотинців, тож їхній набір поки на паузі. Натомість вкрай необхідні водії. Наприклад, рідкісна спеціальність — оператор протитанкових ракет.

Костенко зазначив, що є безліч добровольців, у яких відсутній армійський досвід, але є неабияке бажання. Але в такому випадку ТЦК віддасть перевагу тому, хто вже служив в армії. А все тому, що йому необхідно трохи підучитися, щоб бути готовим до війни.

Роман Горбач зауважив, що військові частини доукомплектовують за територіальним принципом. Тож, якщо потрібно буде поповнювати військову частину у Закарпатському регіоні, то використають спочатку резерви Закарпатського територіального центру. Якщо цього буде недостатньо — звернуться до сусідніх.

«Якщо потрібні гранатометники, а на обліку в конкретному територіальному центрі їх немає, то шукатимуть у найближчих центрах», — додав Горбач.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності