Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Режим індивідуального ліцензування на імпорт з України запровадила Білорусь, – бо в університеті…

Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів, кажуть, Лукашенко образився, що його позбавили днями почесного звання професора КНУ ім. Тараса Шевченка…

Про це вчора, у п’ятницю, повідомив торговий представник України Тарас Качка.

За оперативною інформацією, Білорусь запровадила режим індивідуального ліцензування на імпорт низки українських товарів: кондитерські вироби, шоколад, соки, пиво, плити ДСП і ДВП, обої, туалетний папір і упаковка, цегла, керамічна плитка, скляні ампули, сільгосптехніка для сіяння, пральні машини та меблі. Це рішення затверджене постановою Ради міністрів Білорусі від 26 травня“, – повідомив Качка на своїй Facebook-сторінці.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, рішення набере чинності через 10 днів після публікації і розраховане на 6 місяців.

Торговий представник України назвав такі дії необґрунтованими та дискримінаційними.

Режим індивідуального ліцензування означає ручне управління ввезенням української продукції до Білорусі.  Уряд проводить консультації з виробниками щодо усунення негативних наслідків дискримінаційних дій уряду Білорусі“, – зазначив Качка.

Нагадаємо, після інциденту з примусовою посадкою рейсу Ryanair у Мінську задля арешту опозиційного блогера разом з низкою інших країн з 26 травня Україна заборонила приймати у своїх аеропортах літаки білоруських авіаперевізників.

Україна також заборонить пролітати через свій повітряний простір літакам з білоруською реєстрацією з опівночі 29 травня, себто сьогодні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

24 травня очільники держав та урядів Євросоюзу ухвалили політичне рішення про посилення тиску на самопроголошеного президента Александра Лукашенка. У тому числі Рада ЄС має ухвалити юридичну заборону для авіакомпаній з Білорусі використовувати повітряний простір ЄС – як транзитом, так і для рейсів до аеропортів ЄС.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності