Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Рєзніков перед самітом НАТО вже не мріє про членство у ньому…

Україна очікує, що на саміті у Вільнюсі НАТО внесе ясність щодо її перспектив стати членом Альянсу.

Як заявив глава Міністерства оборони Олексій Резніков: Україна вже зараз фактично відіграє роль східного флангу НАТО, захищаючи «демократичну, цивілізовану Європу від варварської росії». Міністр наголосив, що для України захист Європи – «не просто абстрактне поняття», пише «Голос Америки».

«Ми вже досягли вражаючих результатів у боротьбі з росією, завдяки нашій роботі з країнами-членами Альянсу. Ми вже зібрали неймовірно різноманітний арсенал озброєння і спорядження. Ми побудували логістичні маршрути з країн НАТО до нас, які є логістичними маршрутами безпрецедентної складності, організували програми навчання в країнах НАТО… Ми будемо зміцнювати таку співпрацю й надалі», – заявив міністр.

«Міноборони і ЗСУ зараз прагнуть домогтися максимальної оперативної сумісності з країнами НАТО для наших Збройних сил, для наших Сил безпеки і оборони за рахунок впровадження стандартів НАТО. Наша мета – виконати все, що перебуває в компетенції Міноборони і ЗСУ, вибудувати всі практичні речі до такої міри, щоб у Вільнюсі було максимально звільнено простір для ухвалення необхідних політичних рішень на рівні керівників держав», – заявив Резніков.

Напередодні генсек НАТО Єнс Столтенберг запропонував замінити існуючий консультативний формат – Комісію Україна-НАТО, на Раду Україна-НАТО, яка буде органом для ухвалення спільних рішень.

Раніше міністр закордонних справ та обраний президент Латвії Едгарс Рінкевичс зауважив, що Угорщина не є головною перешкодою на шляху України до НАТО, На його думку, йдеться про невизначеність позиції ширшого кола країн.

Також міністр оборони США Ллойд Остін та голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі проведуть зустріч із міністрами оборони країн НАТО.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності