Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Росія – це країна, з якою ми дружимо, – білоруська опозиціонерка Тихановська

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська заявила, що бачить Росію одною із країн-учасниць переговорного процесу щодо фальсифікації виборів у Білорусі.

Про це повідомляє “Цинічний Львів”, передає Укрінформ.

Якщо нам знадобиться міжнародне посередництво в переговорах, ми, звичайно ж, бачимо Росію як одного з учасників цього процесу. Росія – це країна, з якою ми дружимо”, – сказала Тихановська.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: В ближньому оточені білоруски Тіхановської упізнали невістку російського дипломата-ФСБшника

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вона додала, що в республіці сталася внутрішня криза, яка не спрямована проти будь-якої держави, тому “ми беремо на себе відповідальність у вирішенні цієї кризи шляхом переговорів усередині країни”.

Вибори були сфальсифіковані. Народ розуміє, що нинішній президент… Вони його не вибирали. І вони захищатимуть свій вибір. Влада, яка є зараз, вони її вже не приймуть. Тому двовладдя як такого бути не може. У нас є один лідер, і народ, люди Білорусі знають, хто це”, – зазначила опозиціонерка.

Вона також розповіла про плани Координаційної ради опозиції.

Вся діяльність Координаційної ради спрямована на переговори, діалог, ініціалізацію діалогу з урядом. Це і найближчі, і довгострокові плани. Ми сподіваємося, що діалог розпочнеться якомога швидше, щоб політична криза не вдарила дуже сильно по економіці країни”, – сказала Тихановська.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що нещодавно на прес-конференції у Вільнюсі Тіхановску попросили прокоментувати той факт, що з 8 тисяч білорусів, опитаних газетою Lietuvos Ritas, її підтримали лише 13 відсотків. Тіхановска промовчала, а журналіста, який задав запитання, поліція вивела із залу. Залишається лише здогадуватися про ступінь свободи і демократії, які очікують Білорусію в разі приходу Тихановської до влади.

Також в іноземних ЗМІ промайнула інформація буцімто пані Тихановська окрім білоруського має ще й ізраїльське та литовське громадянства…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності