Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Росіянам гівна на всіх не вистачить? – у ВР теж погрожують Думі санкціями

Глава ВРУ Руслан Стефанчук виступив за застосування персональних санкцій проти кожного депутата російської Держдуми, який проголосував за звернення до президента РФ Володимира Путіна про визнання так званих «ЛНР» і «ДНР». Увесь світ та Україна повинні відповідати адекватно на агресію Росії.

Руслан Стефанчук сказав у коментарі журналістам після заходів, присвячених Дню єднання.

«Це не просто якийсь акт ескалації, а це продовження акту агресії по відношенню до України», – каже Стефанчук.

«Однією з таких відповідей могло стати накладення санкцій на кожного депутата Державної Думи, який проголосував за це рішення. Це буде справедливо, це буде адекватно», – зазначив речник ВР.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, днями

Як член Ради національної безпеки та оборони він таке рішення пропонуватиме для прийняття на засіданні РНБО.

У той же час він зазначив, що необхідне звернення і в інші парламенти світу про застосування персональних санкцій до кожного з депутатів російської Держдуми, які голосували за це рішення.

Поки що це на рівні ідеї і необхідні ще консультації, додав Стефанчук. Рішення обговорюватимуться з МЗС України, щоб вони були «зважені й професійні, а не просто якісь істеричні та незрозумілі».

Перший заступник голови ВРУ Олександр Корнієнко вважає, що зазначене рішення Держдуми – «це крок на ескалацію, це точно не крок на зменшення напруги».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він додав, що таке рішення спрямоване «точно не на виконання Мінських угод, а скоріше як на демонстрацію свого ставлення до Мінських угод». Він нагадав думку Отто фон Бісмарка, яку ще «не всі досі усвідомили в Україні», що угоди з Росією не варті паперу, на якому вони написані.

На питання, чи може президент Росії Володимир Путін прийняти рішення про визнання ОРДЛО, Корнієнко відповів:

«Путіна не можемо зрозуміти ні я, ні Руслан Олексійович при всіх наших телепатичних здібностях, які за роботу в ВР створені».

Раніше Держдума звернулася до Президента Росії Володимира Путіна з проханням про визнання «Л/ДНР». Документ під час голосування підтримав 351 депутат.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Рішення РФ про визнання ОРДЛО не зможе приховати її участь в окупації українських територій і означатиме свідомий вихід Росії з Мінських домовленостей, розповів прес-секретар МЗС України Олег Ніколенко.

США вважають рішення Держдуми РФ про визнання Росією незалежності окупованих районів Донецької та Луганської областей явним порушенням Мінських угод та черговою одіозною спробою порушити суверенітет України.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан порівняв ініціативу російської Держдуми щодо визнання ЛНР та ДНР з атакою на суверенітет України.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності