Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Російсько-білоруські військові навчання відвідає… представник України

Військового аташе України запрошено на фінал навчань Білорусі та Росії «Союзна рішучість–2022», що відбуваються на білоруській території.

Про це у Верховній Раді заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Він нагадав, що 15 лютого український військовий аташе уже відвідав навчання Білорусі та РФ, а у відповідь його білоруський колега наступного дня відвідав навчання у Рівненській області.

«Завтра, 19 лютого, нашого аташе запрошено на фінальні заходи російсько-білоруських навчань», – сказав Резніков.

Він додав, що домовився з білоруським колегою Віктором Хреніним щодо започаткування постійних каналів комунікації на рівні керівників генштабів та міністрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, це потрібно, щоб оперативно виходити на контакт та ліквідовувати інциденти.

«Наприклад, якщо розвідка бачить переміщення далекобійної зброї або будівництво понтона біля наших кордонів, щоб можна було отримати відповідь. Упевнений, це важливо для збереження та зміцнення добросусідських відносин. Цей зв’язок існує, ми отримуємо інформацію», — додає Олексій Резніков.

Нагадаємо, з 10 по 22 лютого відбуваються спільні навчання Збройних сил РФ та Білорусі «Союзна рішучість–2022». В них беруть участь від 20 до 30 тисяч військовослужбовців обидвох країн.

Політичний експерт Дмитро Снєгирьов зазначив раніше, що територія Білорусі ніколи не стане плацдармом для вторгнення російських військ в Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це, за його словами, свідчить нещодавня телефонна розмова міністрів оборони України та Білорусі, під час яких українського військового аташе запросили на заключну фазу навчань «Союзна решучість-2022». За легендою навчань, вони мають завершитися 20 лютого, а 21 лютого всі ЗС РФ мають залишити територію цієї країни. Якщо цього не станеться, можна говорити про воєнну анексію суверенної держави Росією.

14 лютого міністр оборони України Олексій Резніков провів телефонну розмову з міністром оборони Білорусі Віктором Хреніним. Бесіда між міністрами відбулася заради відновлення атмосфери діалогу, зниження градусу публічних проявів та забезпечення безпеки у регіоні.

Також Олексій Резніков вважає, що перекинутих у Білорусь російських військ недостатньо для масштабного вторгнення в Україну. Міністр оцінює як вкрай низьку ймовірність повномасштабного вторгнення РФ в Україну на даний момент.

Водночас, Росія відмовилася брати участь у надзвичайній зустрічі ОБСЄ щодо концентрації військ біля українських кордонів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності