Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Російсько-українська війна може втратити приорітет перед західними союзниками через нові військові конфлікти (оновлено)

Японський депутат від Партії японського відродження Мунео Судзукі допустив спільне зі США зіткнення з Росією. Це може статися в тому випадку, якщо не залишиться переговорів щодо мирного договору та суперечки навколо Курильських островів.

Про це він заявив в інтерв’ю тижневику Shūkan Gendai.

Російсько-українська війна дає шанс Японії, якщо не на політичне, то на силове повернення собі Курильських островів, куди за деякою інформацією, московити сьогодні примусово вивозять “евакуйованих” ними із захоплених територій громадян України.

Отож, сьогодні силове повернення анексованих у Японії Курил на слабозахищеному Далекому Сході Росії могло б суттєво полекшити завдання по знищенню противника для ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В той же час поглядання Китаєм на Тайвань і бажання його захопити, може миттєво відвернути світову увагу і допомогу від України. Звісно, в разі китайської агресії до Китаю будуть застосовані подібні санкції аналогічні тим, що зараз діють. Звісно, це послабить Піднебесну і її юані, а значить це є вигідним для США які залишаться фаворитом у  цій боротьбі тріки світових лідерів: США, Росії та Китаю…

Випробовування Пн. Корею днями нової балістичної ракети, що може переносити ядерні боєголовки, залишимо для головного болю її сусідам.

Так само, як залишимо поки осторонь бомбардування єменськими повстанцями нафтобаз в ОАЕ та ракетні залицяння Ірану до сусіднього Іраку, які забрали життя багатьох американських військових і цивільних громадян США в цій країні, але погрози Байдена Ірану залишаються такими ж, як і Росії, котра теж забрала в Україні вже життя як мінімум одного американського волонтера та журналіста, та й збиті над НАТОвськими країнами ЄС російський дрон та літак теж залишаються поки вперто не поміченими Вашингтоном.

Новий конфлікт в Нагірному Карабасі, що там розгорівся знову 24 березня, вигідний не тільки Азербайджану, який скористався послабленням Вірменії за рахунок виведення російських “миротворців” з регіону, щоб повернути свої території. Але й вигідний в дечому Україні і її “союзикам”, адже хоч трішки, але змушує Росію повертати голову в інший бік від України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А ось війна, яка назріває на Балканах між агресивною проросійською Сербією і Косово загрожує знову запалити колишню Югославію, створивши нову точку нестабільності на карті Європи ледь не в самому її центрі, а тоді вже точно увесь світ може забути про українські проблеми та переключитися на цю проблему, чого так прагне Кремль. І як показує історія, тоді війна Росії і США в Югославії, за яку заплатили життям мільйон її мешканців, фактично завершилася нічиєю. Адже кожна із цих мегадержав отримала там і досі зберігає свої центри впливу.

Отож, це ще раз доводить, що ІІІ-Світова, пояатку якої ніби ще остерігаються НАТО і США уже почалася, і виглядає на те, що вони вважають, що хто в неї офіційно вступить останнім, той і переможе. Але, як вчить, та сама історія, така стратегія доволі часто стає і програшною для того, хто зволікав.

P.S. І ось уже за кілька годин після публікації даної статті Саудівська Аравія теж оголосила, як раніше Росія, про “проведення воєнної операції” у Ємені, оскільки єменські хусити обстріляли нафтовий гігант Aramco та електростанцію Аль-Мухтара. 

Aramco — найбільша з видобутку та запасів нафти компанія планети, яка належить уряду Саудівської Аравії. Хусити — воєнізована ісламська організація з Ємену, яка виборює повний контроль у цій країні. Її пов’язують із вже вищше згаданим Іраном. Атака відбулася напередодні тимчасового перемир’я перед священним для мусульман місяцем Рамадан (2 квітня — 2 травня).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Коаліція арабських держав неодноразово заявляла про стриманість військових дій, проте у суботу повідомила про проведення військової операції, метою якої є захистити глобальні джерела енергії та забезпечити ланцюжки поставок.

Міністерство енергетики Саудівської Аравії звинуватило Іран у тому, що він продовжує озброювати хуситів балістичними ракетами та сучасними безпілотниками, наголосивши, що атаки “приведуть до зниження виробничих потужностей Королівства та його здатності виконувати свої зобов’язання перед світовими ринками”. Натомість Тегеран усе заперечує.

Коаліція арабських держав повідомила, що у відповідь на обстріли вона завдала удару по контрольованій хуситами столиці Сані та портовому місті Ходейда на Червоному морі.

Представник хуситів Яхья Сареа заявив, що в п’ятницю вони запустили ракети по об’єктах Aramco в Джидді, місто на заході Саудівської Аравії, а безпілотниками атакували нафтопереробні заводи Рас-Танура і Рабіх, а також заявив, що вони завдали ударів по “життєво важливих об’єктах” Ер-Ріяде, столиці Королівства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Держсекретар США Ентоні Блінкен засудив напади на союзну Саудівську Аравію та заявив, що США ” продовжуватимуть працювати з Ер-Ріядом над зміцненням його оборони, працюючи над міцним урегулюванням конфлікту в Ємені”.

У цій нафтовій війні не слід забувати, що сьогодні понад 20% громадян США з легкої руки “американських комуністів”, як там називають владну сьогодні демократичну партію, звинувачують у стрімкому кількаразовому подорожчанню пального для автомобілів Україну з її російсько-українською війною, так буцімто саме вона виступила агресором у ній, а не Росія: – Україна “винна” у подорожчанні бензину у США ?! – кому це вигідно…

Підготував Тарас Боднар

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності