Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Україна “винна” у подорожчанні бензину в США ?! – кому це вигідно…

Ось чому, на думку експерта з нафтової промисловості, зростають ціни на гес (так американці називають свій бензин, низькою ціною на який вони завжди пишалися) в США.

Сент-Луіс — Інженер-хімік у нафтовій промисловості та старший енергетичний оглядач Forbes каже, що настав час знати правду про те, що стоїть за стрімкими цінами на “гес”. Про це повідомляє американська непідконтрольна уряду інформагенція Fox2now.

Зараз людям пощастило знайти бензин за ціною менше 4 доларів за галон (1 галон = 3,79 літра) в Сент-Луїсі, і вони шукають когось, кого можна звинуватити. Президент Байден, Володимир Путін та лідери нафтової промисловості найчастіше є підозрюваними винуватцями.

Заправка дизельного палива вартістю 4,89 доларів за галон коштувала водієві понад 209 доларів у Меріленд-Хайтс у минулий четвер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він сказав, що це дешево в порівнянні з тим, звідки він прийшов у Теннессі.

За словами Rapier, наша нинішня паливна криза, безумовно, була «підживлена» вторгненням Росії в Україну та пов’язаною з цим забороною США на імпорт російської нафти.

Проте, це вкорінене в наказі Covid-19 «залишатися вдома» від 2020 року, сказав він.

Нафтова промисловість зазнала краху на тлі різкого падіння попиту, коли видобуток в США впав з майже 13 мільйонів барелів на добу до 9,7 мільйона, сказав Рапір. Попит відновився, ціни на насоси почали зростати, а нафтові компанії почали нарощувати видобуток за кілька місяців до вступу президента Байдена на посаду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Коли пропозиція впала, у вас були компанії, які збанкрутували. У вас були люди, які назавжди залишили нафтову промисловість. Коли попит почав відновлюватися, це не схоже на те, щоб повернутися, повернути ручку та повернути виробництво», – сказав Рапір.

«Наші бурові установки зросли на 60% за останній рік», – продовжив він. – «Отже, нафтові компанії бурять. Видобуток наближається, але все ще був приблизно на 1,5 мільйона барелів на добу нижче показників до пандемії Covid-19. Це основний фактор, що спричиняє зростання цін на нафту, оскільки попит відновився».

Експерти очікують, що ціни на нафту в США наближаться до 75-80 доларів за барель у порівнянні з майже 130 доларів на цьому тижні.

За словами Рапіра, просування вперед з газопроводом Keystone, зупинене президентом Байденом, може допомогти з майбутніми кризами.

ціни в штаті Каліфорнія

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ціни в нафтовому штаті Техас

«У разі такої кризи цей трубопровід був би там. Ми могли б потенційно мати ще 830 000 барелів на добу, які потрапляли б по цьому трубопроводу, на які можна було б покластися в надзвичайній ситуації», – сказав він.

Нафтові компанії відчувають максимуми та падіння ринку і навряд чи будують прогнози виробництва на основі поточних завищених цін. Він очікує, що ці ціни зрівняються на рівні 75-80 доларів за барель протягом наступного року.

За його словами, зміна тону як адміністрації Байдена, так і лідерів нафтової промисловості могла б прискорити розклад звільнення від бензонасоса.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми перебуваємо зараз в стані кризи. Адміністрація президента має поговорити з нафтовими компаніями про те, що ви можете зробити, як ми можемо допомогти, як ми можемо працювати разом, щоб збільшити видобуток нафти», – сказав Рапір.

інфографіка цін до “Кризи в Перській затоці” і після, часів президенств Буша-старшого, Клінтона, Буша -молодшого, Обами, Трампа та Байдена

Якщо ринок встановиться на рівні 75-80 доларів за барель, ціни на газ повинні встановитися ближче до 3 доларів за галон замість 4-5 доларів.

Водночас експерти з політекономіки кажуть, що заборона США на імпорт російської нафти через російсько-українську війну, про яку згадував Рапір вище, тут насправді ні до чого. Тут треба тільки відкрити гвинт на нафтопроводах із Канади, Аляски, Техасу та інших південних штатів, останні з яких здатні самотужки конкурувати із арабськими та російськими видубутками разом взятими. Але справа в тому, що ці штати перебувають в руках партії республіканців чиїм лідером залишається сьогодні опозиційний до Білому Дому і його господарів Дональд Трамп. Той самий, що не подав Путіну руки на засіданні G-20 і віддав наказ бомбити російські війська в Сирії, що було успішно виконано і дуже налякало кремлівського тирана. А давати прибутки нафтовим спонсорам Трампа вашингтонським лібералам з демократичної партії, яких сьогодні в Америці доволі часто називають “американськими комуністами”,  і які, на чолі з Бараком Обамою та Камалою Гарріс, стоять за немічним сонливим і забудькуватим Байденом, кажуть, ой як не вигідно. Вони навіть намагаються дозволити нелегалам брати участь у виборах в США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тепер, кажуть, експрети, пригадайте, як щодо того, коли на початку президенства Байдена США намагалися врізати військову допомогу Україні, але їм у цьому тоді вкотре завадили саме республіканці із Сенату? А гойдання між Україною та Меркель у питанні Північного Потоку-2? А як щодо відмови від виконання Будапештського меморандуму, чи хоча б історії із забороною Байдена на передачу Польщею Україні МіГів-29? Поодинці ці факти виглядають випадковістю політичних буднів, але коли їх об’єднати…

Тож сьогодні, як повідомляють окремі американські ЗМІ та представники політичноактивної діаспори, все більше пересічних американців, які ще вчора звинувачували Вашингтон у нерішучості щодо допомоги Україні, сьогодні переплачуючи зі своєї кишені за бензин, починають звинувачувати Україну із її війною проти Росії (так, наче це українці напали на РФ, а не навпаки) і кажуть, що нехай ці дві держави розбираються самі між собою… За неофіційними даними так гомонить майже чверть американців, і хтось їм цю думку навіює…

СЬОГОДНІ ЗАХІД ЗНАЄ і МОВЧИТЬ про:

Американський комік і телеведучий Білл Мар під час стендапу приємно висловився на адресу Зеленського і невтішно – на адресу Байдена. Звичайно, за канонами комедійного жанру: «Нарешті, у Америки є президент, якого всі люблять, із захмарним рейтингом схвалення. Це президент України. Але все ж”.

За матеріалами Fox2now та інших незалежних американських ЗМІ

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності