Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Російсько-український олігарх і архи-нардеп Вадим Новинський склав свій мандат із недоторканністю

Народный депутат Вадим Новинский во время мероприятий по случаю Дня крещения Руси в Киеве, 27 июля 2021 г. В Киеве прошли религиозные массовые мероприятия по случаю годовщины Крещения Руси-Украины. Состоялся крестный ход верующих, организованный Украинской православной церковью (МП). Правоохранители усилили надзор, привлечены все подразделения полиции, военных Нацгвардии и сотрудников ДСНС. Дополнительно привлекли силы из других областей. В 13 часов состоялось торжественное богослужение на Владимирской горке, затем верующие пошли оттуда крестным ходом к Киево-Печерской лавре. Фото Ратынский Вячеслав / УНИАН

Вадим Новинський склав повноваження народного депутата.

“Я прийняв рішення скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проєктах, на розвитку національної економіки, служінні Українській православній церкві та на відновленні зруйнованих храмів”, – повідомив він на своїй сторінці у фейсбуці.

Новинський також нагадав, що у 2019 році йому “була надана довіра виборцями міста Маріуполя”, інтереси яких він представляв у Верховній Раді України протягом трьох років.

Відповідно до закону “Про статус народного депутата”, однією з підстав дострокового припинення повноважень парламентаря є його особиста заява про їх складання, але Верховна Рада на пленарному засіданні має проголосувати за таке рішення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вадим Новинський – російський та український підприємець, громадський діяч, входить до найбагатших людей України. Молодший партнер Ріната Ахметова. Основний власник “Смарт-груп”, власник блокуючого пакету металургійного холдингу “Метінвест” та багатьох інших активів. З 2010-го до 2014 року був почесним президентом ФК “Севастополь”. З квітня 2020 року диякон Української православної церкви (Московського Патріархату).

29 травня 2012 року указом президента України Віктора Януковича Новинського прийнято у громадянство України як особу, яка має видатні заслуги перед Україною. У 2013 році став депутатом, вигравши вибори у мажоритарному окрузі №224 (м. Севастополь). У Верховній Раді VII скликання увійшов до фракції Партії регіонів.

На парламентських виборах 2014 року обраний народним депутатом України VIII скликання від “Опозиційного блоку” (№11 у партійному списку).

У 2019 році був обраний до Верховної Ради IX скликання від партії “Опозиційний блок” як її член у 57 окрузі (м. Маріуполь Донецької області), був позафракційним народним депутатом.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності