Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ЩЕ 40 тис. ноутбуків українським школярам від ЮНІСЕФ

ЮНІСЕФ передав Україні майже 39 тис. ноутбуків для школярів, їх розподілять серед учнів середніх і старших класів восьми областей.

Про це повідомив віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

За його словами, 300 тис. дітей в Україні не мають власного ноутбука, що впливає на можливість навчатися.

Девайси від ЮНІСЕФ розподілять між дітьми із різних категорій населення: переселенцями, дітьми з інвалідністю, з малозабезпечених сімей, дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Ноутбуки отримають учні Запорізької, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Сумської та Чернігівської областей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ноутбуки отримали в межах Коаліції девайсів – її створили Мінцифри й МОН разом із Фундацією Олени Зеленської, щоб забезпечити учнів технікою. Загалом у межах Коаліції девайсів українським школярам передали понад 45 тис. девайсів», – написав Федоров.

Нагадаємо, Міжнародна Федерація Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХіЧП) призупинила членство Товариства Червоного Хреста Білорусі за участь у викраденні українських дітей.

Понад 2000 дітей доправили з окупованих територій України до Мінська, а потім розподілили по спеціальних таборах.

Лабораторія гуманітарних досліджень Єльського університету, яка отримує фінансування Держдепартаменту США, опублікувала дослідження про роль Білорусі у викраденнях українських дітей із територій, окупованих росією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності