Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Шлюби українців із іноземцями перевірятимуть на фіктивність, – міністр Монастирський

Парламент зареєстрував проект змін до Закону України «Про імміграцію», що надійшов від Кабміну (реєстр. № 6516 від 13.01.2022).

Ідеологом законопроекту, який давно слід було запровадити в Україні, ще коли сюди тільки почали приїжджати на “навчання” студенти з Африки та Азії, нарешті таки виступило МВС на чолі з його керівником Денисом Монастирським.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

МВС пояснює, що зміни до закону допоможуть удосконалити механізми надання дозволу на імміграцію, відмови в наданні дозволу на імміграцію, скасування дозволу на імміграцію та посвідки на постійне проживання, а також посилення заходів протидії нелегальній міграції відносно осіб, яким відмовлено у видачі дозволу на імміграцію або скасовано такий дозвіл.

Законопроектом, зокрема, забезпечується законодавче регулювання питання відмови у наданні дозволу на імміграцію особам, які мають намір легалізуватися на території України на підставі фіктивних шлюбів. 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для цього Закон «Про імміграцію» доповнюється статтею 4-1, згідно з якою факт перебування особи у шлюбі з громадянином України або іммігрантом не визнається підставою для надання дозволу на імміграцію за таких обставин:

– один з подружжя прийняв матеріальну компенсацію в обмін на вираження згоди на укладення шлюбу, якщо це не є обов’язковим при укладенні шлюбу за межами України відповідно до права іноземної держави;

– подружжя не проживає спільно або не веде спільного домашнього господарства;

– подружжя не зустрічалося або не спілкувалося до укладення шлюбу;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– подружжя не розмовляє мовою, зрозумілою одне одному;

– один із подружжя раніше вже перебував у шлюбі з громадянином України або іммігрантом, що не був визнаний підставою для надання дозволу на імміграцію;

– кожен із подружжя не володіє інформацією про дані іншого з подружжя особистого характеру (дата та місце народження, місце проживання, освіта, місце роботи, фах, віросповідання, наявність близьких родичів, особливості побуту та уподобань);

– відмова від особистої присутності чоловіка та дружини під час подання одним із них заяви про надання дозволу на імміграцію;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– відмова надати письмову згоду кожного з подружжя проходити співбесіди та письмові тести для перевірки обставин, визначених цією статтею.

Під час перевірки вищеназваних обставин будуть проводитися співбесіди з іноземцем або особою без громадянства

(у тому числі з використанням системи відеоконференцзв’язку, яка надасть змогу здійснити візуальну ідентифікацію заявника, який подав заяву про надання дозволу на імміграцію до закордонної дипломатичної установи України або після подачі такої заяви на території України виїхав за її межі),

іншим з подружжя, опитування інших осіб, якщо існує достатньо підстав вважати, що вони володіють відповідною необхідною інформацією, а також будуть надсилатися запити до заінтересованих органів державної влади з метою отримання інформації про наявність/відсутність підстав для відмови у наданні дозволу на імміграцію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нововведення пов’язані із тим, що згідно з моніторингом міграційних процесів, зробленим СБУ за підсумками аналізу міграційної ситуації за 2018-2020 роки, встановлено, що все більш поширеним стає спосіб легалізації іноземців через укладення шлюбу. Протягом останніх двох років у кілька разів збільшилася кількість спроб переправлення в Україну громадян Афганістану, Пакистану, Ірану, Іраку (країн походження нелегальних мігрантів) під приводом об’єднання сім’ї у зв’язку із одруженням з громадянками України або іммігрантками, які отримали право на постійне проживання в Україні.

Раніше Денис Монастирський пообіцяв підвищити заробітну плату всім працівникам системи МВС.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності