Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Шмигаль ще не знає як, АЛЕ ОБІЦЯЄ, що українці по-новому платити за газ…

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль разом з главою “Нафтогазу” Андрієм Коболєва представили народним депутатам від “Слуги народу” варіанти зниження тарифів на газ. При цьому остаточного рішення, який з варіантів виберуть, на даний момент ще немає.

Як повідомив прем’єр-міністр в своєму офіційному каналі Telegram, уряд отримав пропозицію від нардепів по обом планам. Один з них просувають представники “Нафтогазу”: зобов’язати всіх публікувати річний тариф на газ і максимально спростити конкуренцію на ринку. Згідно з другим пропозицією, в Україні можуть повернути регуляцію тарифу з боку уряду.

В такому випадку Кабмін буде вважати вартість газу на європейському хабі за певний період, відніме від цієї ціни витрати на транспортування до України, а після зобов’яже продавати газ за отриманим тарифу.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Українці пікетують зростання комуналки навіть у Коляду (фото), а далі Майдан?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Основна тема розмови – це ситуація з тарифами для населення. Перш за все з тарифами на газ і його доставку. Представники Міненерго і” Нафтогазу “представили два плану, обидва з яких приведуть до зниження платіжок для людей”, – пояснив Гетманцев.

Нагадаємо, в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко розробив постанову, яка поверне регуляцію тарифів на газ в Україні. Зараз мова йде тільки про неофіційною версією документа. Ідея ще не пройшла всі етапи узгодження і не опублікована для обговорення на офіційному сайті.

Міністерство енергетики запропонувало розглянути варіант, коли з 1 лютого ціна буде обмежена на рівні “хаб мінус” (вартість газу на європейському газу мінус транспортування) з додаванням певної граничної націнки постачальників, причому ціна буде зафіксована на рік.

За нашими розрахунками мова йде про рівень ціни 5356 грн, тобто на 44% менше ніж середньозважена ціна в січні. Для розуміння, якщо нічого не робити, то потрібно очікувати, що ціна в лютому збільшиться ще приблизно на 15%”, – зазначив Вітренко. Відзначимо, “Нафтогаз” зараз продає за ціною на 22% вище “хаб мінус”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності