Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Штучний інтелект уже захопив медіаіндустрію Google…

Угода Google з видавцями щодо використання генеративних інструментів штучного інтелекту для публікації текстових матеріалів створює новий рух в медіаіндустрії. Про це повідомляє Adweek.

Ця угода зумовлена програмою Google News Initiative (GNI), яка фінансує проєкти з медіаграмотності та інші ресурси для редакцій новин. Хоча точна сума, яку отримують видавці, невідома, угода містить обов’язок публікувати щодня три статті, один щотижневий інформаційний бюлетень і одну щомісячну маркетингову кампанію.

У межах цієї угоди видавці не зобов’язані розкривати використання штучного інтелекту та не повідомляють про використання їхнього контенту для створення статей, написаних штучним інтелектом, на інших вебсайтах. Але копія, створена штучним інтелектом, використовує систему кольорового кодування для позначення достовірності розділів тексту.

Хоча Google не розкриває деталі цієї угоди, вона схожа на попередню угоду Facebook з видавцями щодо створення відеоконтенту. Угода з Facebook також була обговорюваною заради фінансової вигоди видавців, але пізніше виявилося, що цей контент не був належним чином оцінений.

Програма GNI від Google є меншою за обсягом, але все ж може суттєво змінити підхід видавців до використання інструментів генеративного штучного інтелекту. Існує критика від деяких видань, таких як CNET і Sports Illustrated, щодо використання статей, створених штучним інтелектом, замість статей, написаних живими журналістами.

Нагадаємо, модель штучного інтелекту Gemini від корпорації Google стала доступною на мобільних пристроях iOS і Android за межами США: запуск триватиме кілька днів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності