Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Схвалено приєднання сіл до міст – президентське лобі ?

Президент Петро Порошенко підписав поправки до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», які дозволяють громадам сіл та селищ приєднуватися до міст республіканського і обласного значення, повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з новим законом, міста республіканського/обласного значення вважаються об’єднаними територіальними громадами, до яких можуть добровільно приєднуватися села і селища. Також документ визначає порядок такого приєднання.

Як пояснили в Адміністрації президента, багато жителів сільської місцевості, що прилегла до міст обласного значення, працюють у цих містах і сплачують податки до їх бюджету. Приєднання таких сіл та селищ до міст робить доступними для селян соціальні, адміністративні та інші послуги, що фінансуються з міського бюджету, тобто, зокрема, за рахунок жителів сіл.

Водночас великі міста, завдяки такому об’єднанню, отримають нові території для розвитку, зокрема, комфортних зелених житлових районів. Це стане потужним поштовхом і для розвитку приміської інфраструктури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Законопроект №6466 був прийнятий Верховною Радою 3 квітня 2018 року і набув чинності 5 травня. 29 квітня 2018 року відбулися перші вибори у 40 об’єднаних громадах.

Можна припустити, що таке схвалення Президентом приєднання сіл до великих міст має своє цілком логічне пояснення у вигляді обмеження законом поверховості забудов у населених пунктах. Зокрема у селах. Таке собі президентське лобі для великого будівельного бізнесу?

Підготував Тарас Боднар 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності