Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Союзники рф почали між собою воювати, – Афганістан оголсив війну Ірану, – ось таке воно “совпадєніє”…

Афганський «Талібан» оголосив війну Ірану. І що головне – уряди обох цих держав, Талібан і аятоли Хомейні, є союзниками кремля…

27 травня в південно-західній провінції Німруз почалися бої. Таліби атакували іранську прикордонну базу і захопили її.

Reuters пише, що внаслідок нападу загинули щонайменше троє, з яких двоє — прикордонники.

Війська «Талібану» підтягуються до території Ірану.

Ватажки талібів заявили, що будуть боротися з «корумпованою Ісламською Республікою Іран з більшим ентузіазмом, ніж на війні проти Америки». Один із ватажків навіть заявив про плани завоювати Іран.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому Міністерство національної оборони Афганістану звинуватило іранські сили у відкриті вогню і заявило, що вважає діалог «розумним способом розвʼязання будь-якої проблеми».

Іран звинувачує у розвʼязанні конфлікту афганську сторону і підкреслює, що не визнає «Талібан». Іранські військові підтвердили напад на прикордонний пункт «у нульовій точці кордону» і заявили про «героїчне» відбиття атаки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності