Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

СПРАВА “ПРИКАРПАТСЬКОГО “ПОРНОГРАФА”. ПРОДОВЖЕННЯ: ПРОКУРАТУРА ВИМАГАЄ ВЗЯТИ ПІД ВАРТУ…

Як і обіцяла газета «За лаштунками», продовжуємо тримати читачів в курсі подій з Тисменицького районного суду Івано-Франківської області, де на сьогодні триває слухання справи місцевого мешканця-програміста, обвинуваченого у розповсюджені дитячої порнографії, ст. 301 ч.4 ККУ.
Так, як було анонсовано, на цьому тижні відбулося чергове судове засідання під головуванням судді Руслана Струтинського.
Обвинувачений прибув до Суду у супроводі свого адвоката і повідомив, що минулого разу, 17 травня, він не з’явився на судове засідання, бо був не проінформований. Суддя ж зауважив, що в матеріалах є квитанція про надсилання підсудному повістки рекомендованим листом, а також зазначив, що захисник обвинуваченого в Суд тоді з’явився і про свого підзахисного повідомив, що з ним нема телефонного зв’язку. Отож, якби чоловік знаходився дома, а не деінде, то вірогідно, що поштарка змогла б вручити йому повістку.
В свою чергу прокурор Андрій Форович звернувся до головуючого судді з клопотанням зміни запобіжного заходу до підсудного у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів. Причиною такого клопотання прокурор назвав встановлене порушення підсудним умов цілодобового домашнього арешту, під час котрого останній примудрився працевлаштуватися і відвідувати роботу, яка відповідно стала згодом підставою для підсудного звернутися до Суду з клопотанням про відміну йому даного запобіжного заходу. А коли черговий слідчий суддя 6 квітня за відсутності прокурора його відмінив, підсудний начебто з роботи звільнився… 35056319_1523916951070931_7784681116522250240_o
Окрім цього стороною обвинувачення було повідомлено Суд, що підсудний намагався впливати на свідків, погрожував розправою своїй колишній дружині і т. ін. Також прокурор зачитав перелік обвинувачень, їх доказів та проведених щодо них експертиз, згідно котрих підсудний зберігав в себе на комп’ютері і розповсюджував мережею понад чотири сотні файлів з дитячим порно, за що законом передбачається ув’язнення строком від 5 до 10 років.34963311_1859853864057811_1570125363495829504_n
Адвокат обвинуваченого звернув увагу Суду на те, що клопотання прокуратури датоване ще 17-м травня, коли його підзахисний, «будучи непоінформованим» не з’явився до Суду, а також те, що підсудному не було дано можливості ознайомитися з цим клопотанням Тисменицької прокуратури, принаймні за три години до судового слухання, як цього вимагає чинне законодавство. Тому сторона захисту попросила перерви у судовому засіданні для ознайомлення з даним клопотанням та час підготувати свої заперечення по кожному його пункту.
Суддя Руслан Струтинський прийняв до уваги заяву адвоката обвинуваченого і оголосив перерву у засіданні до наступного дня.
Слід зазначити, що після майже 24-х годинної перерви у судовому засіданні, наступного дня сторона захисту, як і обіцяла, підготувала свої заперечення щодо викладеного напередодні прокурором. Більше того, як зазначає громадський координатор руху протидії дитячій порнографії Сергій Чирва: «Наступного дня адвокатом підсудного було заявлено про відвід прокурора, але головуючий суддя відмовив у цьому. Тож прокурор Форович, одержавши другий шанс та не зважаючи на свій молодий вік, чітко парирував (відбивав) усі заперечення адвоката по клопотанню сторони обвинувачення».
Та, беручи до уваги, що судове засідання затяглося майже до 20-ї години вечора, головуючий суддя для прийняття об’єктивного рішення, яке потребує часу, мусів знову оголосити перерву у засіданні до наступного понеділка. Адвокат же обвинуваченого, повідомив, що цього дня він буде зайнятим в іншій кримінальній справі, тому просив обрати інший день. На що суддя заперечив, адже щоб оголосити підсудному ухвалу, присутність адвоката йому не є вкрай необхідною (якось же перед цим прийняли рішення за відсутності прокурора).
І ось сьогодні наступив очікуваний день оголошення ухвали – понеділок. І знову яке здивування, – Його честь демократично переносить засідання на інший день, коли на засіданні зможе бути присутнім представник захисту – адвокат.
Можна всіляко розцінювати таке рішення судді, але, можливо, так воно, справді, буде правильніше, щоб не давати потім захисту можливості для усіляких маніпуляцій?
Тож продовження цієї захопливої історії читайте вже незабаром.

На фото: прокурор зачитує клопотання про взяття підсудного під варту.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності