Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Султан Ердоган здобув “Піррову перемогу”, чи встигне він полагодити хиткість свого престолу – часу йому відпущено мало

Султан Ердоган вчора надругому турі президентських виборів, вперше в історії республіки, таки втримав “престол” Туреччини за собою, але престол його виявився дуже хитким.

Отож, щоб полагодити титке положення сого престолу Султану доведеться:

  1. Негайно вирішити питання заблокованої заявки Швеції на вступ до НАТО, інакше Захід влаштує йому хрестовий похід і підтримає опозицію.
  2. Також нешайно вирішити питання з інфляцією і падінням курсу турецької валюти – ліри. Центрбанк Туреччини витрачав резерви, щоб утримувати ліру відносно стабільною напередодні виборів (припускають, що це було таке собі попередження від Заходу), — для забезпечення перемоги Ердогана. Попит на долари є величезним, враховуючи великий дефіцит поточного рахунку та велику кількість короткострокових боргів, що настають. Через обмежені валютні резерви та надзвичайно негативні реальні відсоткові ставки тиск на ліру є сильним.

Отож, враховуючи, що з трьох сторін довкола Туреччини  точаться військові дії: на Півночі московитьско-українська війна, Північному-Сході – вірмено-азербайджанський конфлікт, Сході – Афгано-Іранська війна (оголошена вчора) і Ірано-Іракський конфлікт, на Півдні – Сирійська громадянська війна і ІДІЛ; то Ердоган, будучи хоч і надто амбітним, але мудрим правителем, мусить поступитися Заходу для рішення названих вгорі питань, інакше…

Нагадаємо, у другому турі виборів президента Туреччини, після відкриття майже 99% виборчих скринь з виборчих дільниць в країні та 68% виборчих скринь за кордоном, чинний президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган має набрати 52,08% підтримки всередині країни та 59,29% – на закордонних дільницях.

Про це повідомляє інформагентство “Анадолу”, яке отримує дані від Вищої виборчої комісії (ВВК).

Президент Ердоган після відкриття 99% виборчих скринь всередині країни набрав 52,08%, лідер опозиції Киличдароглу – 47,92%.

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності