Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Тепер чиновників Мінооборони купувати яйця і не тільки вчитиме НАТО…

Групу українських чиновників відряджено до Агенції НАТО з підтримки й постачання, де вони будуть навчатись проводити закупівлі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборон України. Як розповів міністр оборони Олексій Резніков, дане питання було обговорено під час його зустрічі з Генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом. Такий досвід допоможе покращити систему закупок у відомстві.

«Домовились про системну взаємодію щодо навчання персоналу МОУ на базі NSPA (Агенція НАТО з підтримки й постачання), та розвитку агенцій по закупівлях, які вже створені в Міноборони. Фактично, мова йде про синхронізацію всіх процедур закупівлі, які будуть використовуватись МОУ зі стандартними процедурами прийнятими в НАТО», – сказав міністр.

Окрім цього НАТО допоможе модернізувати системи закупок за стандартами NSPA та забезпечить подальший життєвий цикл озброєння.

Нагадаємо, раніше видання «Дзеркало тижня» опублікувало матеріал, згідно з яким ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО нібито перевищують роздрібні у два-три рази: мовляв, у такий спосіб у держави могли бути вкрадені мільярди гривень.

Міноборони на це відповіло, що відомості про зміст закупівель послуг харчування для військовослужбовців, які набули поширення у ЗМІ, мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману, однак в результаті визнало проблему.

Через скандал із закупівлями подав у відставку заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов. Його прохання вже підтримав голова міністерства Олексій Резніков.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності