Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Відставки не буде? – англо-сакси врятували Резнікова від “кровожерливих” янкі?

Виглядає на те, що відставки міністра гучно замараного на увесь світ Міністерства оборони України, Олексія Резнікова, якої, все вказує на те, так вимагали американські ревізори, скоріш за все, що не буде. Кажуть, що його від янкі вчора врятували англо-сакси у Лондоні… Те, що миші гарують в хаті при поганому коті, нікого тут не цікавить, якщо кіт вчасно бодай раз мявкне і покаже у бік замазаних сметаною мишей своєю білою пухнастою лапкою, йому може перший раз і прокатити…

Фактично, що прогнозованої раніше відставки не буде, свідчить цей допис міністра оборони України Олексія Резнікова повідомив у Фейсбуці:

«621. Саме стільки посадових осіб з числа Збройних Сил України та Міністерства оборони було притягнуто до відповідальності за результатами внутрішніх аудитів минулого року», – зазначив Резніков.

За результатами аудитів у 2022 році в структурах Міноборони й ЗСУ до відповідальності притягнули 621 особу.

З них до матеріальної відповідальності притягнули 497 посадових осіб, до дисциплінарної відповідальності – 124 посадові особи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Резніков підкреслив, що всі матеріали внутрішніх аудитів, якими встановлено порушення, своєчасно передавались до правоохоронних органів.

«Моя принципова позиція була, є і буде незмінною — нульова толерантність до будь-яких порушень. Всі особи, чия вина доведена відповідними органами, — несуть і нестимуть відповідальність», – наголосив Резніков.

Тим часом, Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього директора департаменту державних закупівель Міноборони Богдана Хмельницького, якого підозрюють у корупції.

1 лютого СБУ проводило обшуки у колишнього директора департаменту закупівель Міністерства оборони України Богдана Хмельницького і заступника міністра оборони В’ячеслава Шаповалова. Обидва причетні до скандалу із закупівлею продуктів харчування для військових.

Нагадаємо, через скандал із закупівлями В’ячеслав Шаповалов подав у відставку. Його прохання вже підтримав глава міністерства Олексій Резніков.

Раніше видання «Дзеркало тижня» опублікувало матеріал, згідно з яким ціни на закупівлю харчів і надання послуг із харчування для військових у контракті МО нібито перевищують роздрібні у два-три рази: мовляв, у такий спосіб у держави могли бути вкрадені мільярди гривень.

Міноборони на це відповіло, що відомості про зміст закупівель послуг харчування для військовослужбовців, які набули поширення у ЗМІ, мають ознаки навмисних маніпуляцій та вводять в оману.

Нагадаємо, що американська сенаторка-республіканка Вікторія Спартц, яка найбільше заявляла про корупцію в Україні, зокрема Міноборони, і вимагала негайної ревізій і створення у Конгресі спецального “аудиторського” спецкомітету із республіканців щодо допомоги, що виділяється україні, днями заявила про завершення своєї політичної кар’єри з метою більше приділяти часу сім’ї і вихованю своїх дітей. Чи не ця жертва Спартц своєю політичною кар’єрою ціною за кадрові чистки в українському Мінобороні?

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності