Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Тернопільські миші… звинувачують українських синоптиків у брехні

Українські синоптики наввипередки віщують нам цьогоріч то найхолоднішу, то найтеплішу зиму сторіччя. Але досвідчений пересічний українець уже давно перестав довіряти їхнім прогнозам не те  що на ціле сторіччя чи бодай кілька місяців вперед, а й навіть тиждень. І є чого

З початком осені по селах на Тернопільщині почалося справжнє нашестя мишей. Зазвичай людям важко пригадати, щоб таке траплялося за багато попередніх років.

Мешканці сіл поділилися своїми враженнями і думками щодо даної ситуації. Пенсіонерка Марія з Чортківського району на Тернопіллі розповідає:

Такі миші цього року, що страшне. Роками їх вже не було вдома. Ночами не дають спати. Гонять по хаті, як коні. Вже їх трохи менше. Три тижні тому в одній кімнаті насипала їм дві літри отруєного зерна. З’їли все. Навіть не уявляю, скільки їх там було. То поздихали. В кімнаті пару днів стояв такий запах, ніби там труп лежав. Вікна відкривала“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Читайте такожЗима стала суб’єктом ставок на тоталізаторі українських синоптиків

Миші завелися і у високих багатоповерхових будинках. Роман Островський, мешканець Копиченець, каже:

У нас чотирьохповерховий будинок. Вилазять по каналізаційних трубах і до квартир ідуть. Це при тому, що у нас дуже багато котів є. Раніше сусіди тримали на горищі зерно, кукурудзу. Вони без проблем долазили і на горище. Зараз мандрують собі між стінами, роблять дірки. Не встигаєш замастити одну діру, а вже з’являється друга. Дадуть люди трійки, вони з’їдять і нічого. Миші адаптуються до того трійла. Так само, як ми до ковбаси адаптувалися“.

Вважається, що їх нашестя мишей знаменує холодну зиму.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За народними спостереженнями, якщо в хаті заводяться миші, значить, вони когось виганяють з хати”, – додає пан Роман. – “Це перевірено. Знаю випадки з життя. Часто бувало таке – як розлучаються, жінка з хати виганяє чоловіка чи чоловік жінку, то перед тим у домі заводилися миші. Якщо в домі з’являються гризуни, щось передбачається. Буде щось негативне, хтось піде або якась втрата. Боротися з ними треба, але вони передвісники чогось незвичайного, небуденного. Або ж провіщують погоду. Побачимо, чи буде холодна зима“.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності