Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Ті, хто мав захищати дітей, їх продавали на органи, у борделі, – зізнання торгівця дітьми (відео)

У червні 2023 року затримали чоловіка, який намагався продати 11-місячну дитину за кордон на органи, тоді, опубліковану однією з перших газетою “За лаштунками” новину, українська гвардіє експертів із соцмереж обізвала “фейковою”…

Вчора, у суботу 29 липня,  з’явилося його відео зізнання, опубліковане головою Перечинської міськради Іваном Погоріляком.

Тепер справа за правоохоронцями та судом – зазначив Погоріляк.

На відео – 43-річний Денис Вароді із Закарпаття, який працював у Перечинській школі-інтернаті, розповідає про свою спробу продати на органи 11-місячну дитину в Європу за 25 тисяч доларів. З цієї суми зловмисник запропонував матері дитини – жительці Житомира – 5 тисяч доларів. Після затримання Вароді самий гуманний суд у Світі випустив його під заставу в 1 млн. грн

Разом з тим, чоловік розповів подробиці, які раніше правоохоронці не озвучували. Він розповів про нові деталі про Перечинський інтернат – зокрема стверджує про участь працівників Перечинського інтернату у вивезенні дітей на органи за кордон.

«Мені відомо імена людей, які відправляли дітей нібито на лікування або під час канікул, це Василь Федорович Коба, директор школи-інтернату, який проживає у місті Перечин, Ландвизер Ольга, юрист, яка проживає в селі Туриця. Та Василь Васильович Коба, син директора, який проживає в місті Ужгороді»,- каже Денис Вароді.

За його словами саме ці особи під час літніх та зимніх канікул, у період 2010-2014 років, вивозили дітей за кордон під виглядом відпочинку або лікування. Саме юрист Ольга Ландвизер нібито займалась виготовленням фальшивих документів, а після вони вивозили дітей для трансплантології.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Якщо вивозилось 25 дітей, то поверталися лише 23. Часто нами, працівниками закладу, вихователями та педагогами задавалися питання – де ті учні? Відповідь була коротка і ясна – діти знаходяться на лікуванні. Проходить деякий час, ми знову задавали такі питання і нам казали «Якщо ви хочете працювати-працюйте, якщо ні – звільняйтесь», – розповідає підозрюваний.

Вивозились для трансплантології в основному діти сироти, діти які позбавлені батьківського піклування. Вся інформація по їх «всиновленню» за кордоном була нібито закрита.

«Деякі були перевірки у школі-інтернаті, а саме працівників з відділу освіти, інших інстанцій. Вони це все покривали…час від часу проходили перевірки і все це замовчувалось», – зазначає Денис Вароді.

До правоохоронців вони не звертались, адже за його словами, боялись втратити роботу.

«Дмитрів Саша, який працював у Перечині у поліції, очолював посаду по справах дітей, постійно їздив за дівчатами та кудись їх вивозив (скоріш для роботи у борделях, – ред.). Вчителі почали писати доповіді директору, що Саша кудись вивозить дівчат…потім директор Коба Василь якось з’ясував та Саша Дмітрієв звільнився і виїхав за кордон. І це було десь приблизно у 2016-2017 році», – додає у кінці відео закарпатець.

Наразі, від правоохоронних органів немає офіційної заяви, щодо оприлюдненого у мережі такого відео. Вірогідно, що проходить слідство.

А поки пропонуємо вам послухати зізнання працівника школи-інтернату на відео:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Більш повне відео дивіться тут:

Речниця Закарпатської обласної прокуратури Катерина Хижняк повідомила ЗМІ, що наразі відео взяли на опрацювання і в межах існуючого кримінального провадження перевіряється інформація, що поширена у ньому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що наразі на Закарпатті вчергове вдалося замнути справу про зґвалтування неповнолітньої учениці у Селі Нижні Ворота трьома її однокласниками, які є дітьми місцевих посадовців. Сподіватися на захист дитини-напівсироти з бідної сім’ї поки не доводиться…

За матеріалами українських ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності