Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в ефірі каналу Україна-24 вчора, 6 квітня.

Якщо взяти колишній соціалістичний табір, то я б назвав Польщу. Тут не буде питань. Ми з Польщею не завжди були друзями, але були і часи дружби. Було і багато проблем, і на кордоні, і не тільки. Тому ніхто не скаже, що Польща вірний друг України. Це було б нормально“, – сказав Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому, на його думку, Росія не погодиться переносити переговорний процес до Польщі.

Думаю, Росія буде проти, їй потрібно, щоб на переговорах були представники ОРДЛО, а їх вивозити за межі нашої території буде непросто. Але іншого шляху немає, ми ніколи не погодимося на Мінськ. Якщо Мінськ – я наступного дня заяву напишу про звільнення з посади“, – резюмував глава делегації.

Загострення на Донбасі

  • 26 березня на Донбасі, біля населеного пункту шуми в результаті обстрілу з боку російських окупаційних сил четверо військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще двоє отримали поранення.
  • У зв’язку з цим президент Володимир Зеленський доручив представникам України в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі ініціювати невідкладне засідання підгрупи з безпеки, а також терміново обговорити це питання на рівні радників лідерів «нормандського формату».
  • Також глава держави планував найближчим часом провести бесіди з усіма лідерами “нормандської четвірки”.
  • Увечері, 31 березня, українська делегація у ТКГ за результатами засідання поінформувала, що Росія відкинула усі прохання припинити вогонь на фронті.