Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Центр контролю за дотриманням санкції пропонує створити Литва, але ЄС…

…вагається.

Ні для кого нема секрету у тому, що західні країни, які запровадили санкції проти рф, самі ж їх і порушують. Тому у Литві пропонують заснувати центр контролю за дотриманням санкційного режиму щодо росії та білорусі.

Про це заявив міністр комунікацій та транспорту Литви Марюс Скуодіс, передає Baltics News.

«Я завжди був за те, щоб зміцнення дієвості санкцій, координація їх застосування перебували у віданні однієї структури, якою може стати пропонований нами єдиний центр», – сказав він.

Центр пропонують заснувати на національному рівні в Литві. Проте подібна структура є бажаною і в європейському масштабі.

«Настільки важливо, щоб одна контрольна інстанція була і в Євросоюзі, тому що зараз відповідальність за дотримання санкцій досить розмита, що призводить до серйозних проблем», – зазначив Марюс Скуодіс.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що 15 лютого Європейська комісія офіційно запропонувала до схвалення державами-членами десятого пакета санкцій проти росії через агресивну війну проти України.

Єврокомісія запропонувала країнам ЄС запровадити санкції проти ще чотирьох російських банків, відключивши їх від глобальної системи обміну банківськими повідомленнями SWIFT.

У рамках десятого пакету санкцій, Брюссель вивчає можливість запровадження санкцій проти «Росбанку», банку «Тінькофф» і Фонду національного добробуту рф.

Наразі Європейський союз не зміг узгодити сьогодні десятий пакет санкцій щодо рф, завтра продовжать обговорювати повторно.

Щоразу все складніше продавлювати новий санкційний пакет. Багато хто впевнений, що до 2024 року ЄС вичерпає весь свій потенціал.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності