Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Росія постачає нафту до США, а ЯК ЖЕ АМЕРИКАНСЬКІ САНКЦІЇ ПРОТИ РФ?

Війна війною, а нафта за розкладом: Із Росії до США, де зараз відбувається катастрофічний ріст цін на пальне до автомобілів, зі слів республіканців, штучно створений владними нині демократами, пішов черговий танкер з нафтою. 

Цілком логічно тут виникає питання про американські санкції в бік Росії, і відразу ж пригадується, як Америка в перші роки ІІ-Світової, відсилаючи в СРСР допомогу по “лендлізу”, постачала сталь на заводи Круппа у ІІІ Рейху, до того часу поки сама не вступила у війну із Німеччиною на боці коаліції…

А в цей час російський рубель повертає позиції, опускається до позначки 95 рублів за 1$.
Причина, тепер газ у Росії купувати можна лише за рублі, іноземці мають завести долар у РФ, обміняти його на мосбіржі і тоді купити.
Можливо, що по напрямку продовольства та інших ресурсів теж.
Ціни на газ триматимуться на позначці 1.250$, що є історичним максимумом за всі роки.
У цей час газ зазвичай коштував не дорожче 280-330 $.

Слід зауважити, що Китай тепер скрізь намагається розраховуватись юаням (вже за нафту з ОАЕ домовилися).
Усе це послаблює домінування долара та його повсюдне використання.

Також нагадаємо, що саме Китай та ОАЕ відмовилися приєднатися до загальносвітових санкцій проти Росії через її вторгнення в Україну…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А глава Офісу президента України Андрій Єрмак на своїй сторінці пише:

«Рішення Росії перевести розрахунки за газ у рублі – це спроба зміцнити карбованець та оголосити економічну війну ЄС. Але Захід може завдати удару Росії нафтовим ембаргом, яке призведе до падіння економіки РФ. Зараз це буде ключовою економічною битвою, і колективний Захід має її виграти».

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек зазначив, що вимога РФ до країн, оголошених “недружніми”, платити за газ у рублях суперечить укладеним контрактам, – повідомляє німецьке Tagesspiegel.

Велике економічне та геополітичне перезавантаження тільки почалися?

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності