Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Туреччина намагається домінувати між НАТО, ЄС та Сходом

Туреччина не дозволить військовим кораблям проходити через Босфор, щоб не “втягувати” у війну Чорне море. Про це заявив глава Міноборони Хулусі Акар, повідомляє Hurriet і TR Haber.

Водночас літаки Китаю через повітряний простір двох країн НАТО Туреччини і Болгарії доставили ППО HQ-22 класу земля-повітря до проросійської Сербії. І якщо Болгарія не давала дозволу на перетин її повітряного простору, то Туреччина…

А міністр оборони Туреччини заявив, що знайдені раніше в Босфорі міни-російського виробництва, однак, за його словами, напевно не відомо, яка країна їх залишила. Зараз інші чорноморські країни, такі як Болгарія і Румунія, також перевіряють водні шляхи на наявність мін.

Акар не виключив, що міни були залишені для тральщиків НАТО, які могли б увійти в Чорне море.

“Ми будемо дотримуватися правил Монтре. Ми не пустимо бойові кораблі в Чорне море. Ми не допустимо, щоб Чорне море було втягнуто у війну”, – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Конвенція Монтре, підписана в 1936 році, обмежує знаходження військових кораблів у Чорному морі, чиї держави не мають вихід до нього, тритижневим терміном. За НС Туреччина має право ввести заборону на прохід військових суден через протоки Босфор і Дарданелли.

Нагадаємо, що наприкінці березня групи підводної оборони Туреччини знешкодили міну у протоці Босфор.

Пізніше стало відомо про інші небезпечні знахідки.

Попри це Туреччина планує створити нову авіакомпанію для перевезення російських туристів – літаки курсуватимуть лише між містами РФ та курортами Туреччини, повідомляє газета Sabah.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також російських туристів планують перевозити Turkish Airlines та Pegasus Airlines. Країна розраховує щонайменше на 2 млн туристів із Росії.

А президент Туреччини Реджеп Ердоган зателефонував канцлеру Австрії Карлу Нехаммеру і заявив, що Анкара і Відень можуть посилити співпрацю в галузі постачання природного газу, — повідомляє канцелярія турецького лідера.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності