Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

НАТОвська Угорщина відмовила НАТО з розміщенням у себе військ Альянсу

Угорщина не погодиться з розміщенням у себе додаткових військ НАТО. Країна виступає за діалог з Росією і проти санкцій.

Про це заявив міністр закордонних справ Республіки Петер Сійярто, повідомляє Euronews.

Угорщина відмовилася розміщувати на своїй території додаткові сили НАТО на тлі російсько-української напруженості. За словами Петера Сійярто, Будапешт не бачить в цьому сенсу.

«Ні, ми на це не погоджувалися і не погодимося, тому що у нас вже є війська НАТО на території країни, – це угорська армія і збройні сили Угорщини, які знаходяться в належній формі, щоб гарантувати безпеку країни. Так що додаткові війська на території Угорщини нам не потрібні», – заявив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Разом з тим Будапешт критично ставиться до ідеї введення нових санкцій проти Москви. Петер Сійярто наполягає на тому, що це питання вимагає серйозного опрацювання всередині Євросоюзу:

«Санкції можуть або повинні застосовуватися тільки в тому випадку, якщо щось трапиться. Це перше. По-друге, коли мова йде про санкції, очевидно, що ці санкції не працюють», – заявив він.

Нагадаємо, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив за запрошення України на літній саміт Альянсу. Але питання, якою якістю.

Раніше президент Польщі Анджей Дуда запропонував запросити Україну на окрему зустріч перед самітом НАТО в Мадриді.

Чинний генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг залишить посаду у вересні 2022 року. У штаб-квартирі Альянсу розпочалося обговорення кандидатури на посаду генсека. Наступник Столтенберга буде представлений на саміті лідерів НАТО у Мадриді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності