Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Тисяча НОВИХ випадків ТУБЕРКУЛЬОЗУ в Україні за 1 місяць, що далі?..

Поки уся Україна зосередила свою увагу на COVID-19 і згідно початої місіс Супрун “медреформи” продовжується закриття тубдиспансерів, протягом тільки жовтня в Україні зареєстровано 1190 випадків туберкульозу, з них нових – 955.

Про це повідомляє прес-служба Центру громадського здоров’я МОЗ України.

У жовтні 2020 року в Україні зареєстровано 1190 випадків туберкульозу“, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з 1190 випадків 955 нових випадків захворювання, 235 пацієнтів з рецидивом, 27 пацієнтів, які відновили лікування після перерви, і 61 пацієнт, який почав повторне лікування після невдалого.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Повідомляється, що всього в жовтні 2020 роки від туберкульозу лікувалися 13 032 чоловік.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ заявляли, що туберкульоз є однією з 10 основних причин смерті і головною причиною смерті від одного інфекційного агента. У минулому, 2019 році від хвороби померло 1,4 млн осіб, у тому числі понад 200 тис. осіб з ВІЛ.

“COVID-19 однозначно скоро буде подолано, у тому розумінні, як можна подолати грип із тисячами штамів, а ось що робити із туберкульозом, який уже давно став резистентним до переважної більшості існуючих ліків? Тому сьогодні тотальне скорочення тубдиспансерів в Україні інакше як запланованим геноцидом не назвеш. Бо із такою статистикою, коли за місяць в Україні фіксують 955 нових випадків туберкульозу, ми уже перегнали країни третього світу”, – риторично запитує і коментує політичний аналітик і лікар за фахом Тарас Боднар.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності