Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Тисячі “Шахедів” замовила в Ірану російська Сербія, – навіщо?

Під час візиту делегації МЗС Сербії до Ірану було досягнуто домовленості про виробництво сербів 20 тисяч дронів-камікадзе Shahed-136.

Про це повідомляє боснійське видання Ettо. За його інформацією, Тегеран відвідала делегація сербських дипломатів, яку очолив заступник міністра закордонних справ Сербії Горан Алексич. Він зустрівся з іранським колегою Алі Багері, зазначивши, що «немає жодних перешкод для поліпшення відносин» між країнами.

Багері назвав просування співпраці між Іраном і балканськими країнами, особливо Сербією, необхідністю. За його словами, розширення торгівлі є «не тільки економічною метою, а й стратегією безпеки».

Своєю чергою Алексич заявив про «неминучу необхідність збільшення обсягу торгівлі між двома країнами». Дипломат наголосив, що метою його прибуття до Ірану є поліпшення відносин між Тегераном і Белградом.

Тим часом, Іран та білорусь поглиблюють двосторонню співпрацю на тлі взаємної підтримки війни росії в Україні. Ймовірно, Мінськ намагається укласти контракт на виробництво «Шахедів».

Раніше речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що Іран може постачати росії безпілотники не лише повітрям, а морськими шляхами.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності