Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У Львові далі “полюють на відьом”. Цього разу у медуніверситеті

Доповідь львівського професора Ростислава Білобривки, яка спричинила скандал та звинувачення у сексизмі й антинауковості, перевірить етична комісія при Львівському медуніверситеті. Про це у понеділок, 18 червня, повідомили в офіційній заяві медуніверситету, вперше відреагувавши на скандал зі своїм працівником.

Скандал із Ростиславом Білобривкою виник після публікації тез з наукової конференції «Свідомість, мозок, мова», яка відбулася наприкінці квітня 2018 року. У роботі завідувача кафедри психіатрії, психології та сексології Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького Ростислава Білобривки “мисливці на відьом” виявили антинаукові та сексистські твердження, що йдуть всупереч гендерної політики влади, вирізавши їх із контексту, як кажуть захисники науковця. Наприклад, заяву про те, що «жінка нічого не відкриває, відкриває завжди тільки чоловік. Жінка завжди чекає, коли її відкриють, адже вона ж є сама таємниця, то як може таємниця відкривати таємницю. Їй це не потрібно від природи. А відкривати, проникати кудись це суто чоловіка справа».20171021_131305

Тому МОЗ звернулося до Міносвіти з проханням перевірити докторську дисертацію Ростислава Білобривки і у випадку виявлення псевдонаукових або дискримінаційних тверджень, МОЗ просить Міносвіти позбавити Білобривку вченого звання. Окрім цього, Міністерство охорони здоров’я надіслала керівництву Львівського медуніверситету ім. Д. Галицького листа з проханням також провести перевірку роботи Білобривки.

А у заяві медуніверситету вказано, що саме етична комісія має надати адміністрації університету висновки для подальших рішень щодо Ростислава Білобривки.

«Останніми днями в соціальних мережах та ЗМІ активно обговорюють тези з доповіді завідувача кафедри психіатрії, психології та сексології Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького Ростислава Білобривки. Власне тези, а не сама доповідь, оскільки публікувати виступи всіх учасників конференції у повному обсязі в організаторів немає можливості. Усі матеріали, пов’язані зі згаданим інцидентом, скеровано в етичну комісію, що діє при університеті. Після проведення аналізу комісія надасть свої висновки адміністрації ЛНМУ імені Данила Галицького для прийняття відповідного рішення», – йдеться в опублікованій на сайті медуніверситету заяві.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що нещодавно у Львові вже упіймали одну “відьму”, яка буцімто вітала у соцмережі друзів із днем народження Гітлера, нею виявилася заступниця директора з виховної роботи СШ №100, яка водночас є депутат міської ради від ВО “Свобода”. В результаті жінку звільнили з роботи.

На гравюрі: страта 27 жовтня 1553 року у Женеві за вироком інквізиції по доносу… Жана Кальвіна відомого іспанського лікаря і мислителя Мігеля Сервета.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності