Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

У Медведчука новий “крутий” адвокат із Німеччини, – ну не з Кремля ж його присилати? (відео)))

У підозрюваного в держзраді голови ОПЗЖ кума Путіна Віктора Медведчука з’явився новий “крутий” європейський адвокат із… правильно! – Німеччини.

Ну ж не пришлють його прямо із Кремля. А так з “дружньої” Україні Німеччини, яка попри власні санкції торгує із окупованим Кримом, добилася завершення будівництва ПП2, відкрито виступає проти членства України в НАТО, натомість пропонує їй прийняти до себе усіх мігрантів з Білоруско-Полського кордону іт.д.

Доктор юридичних наук, адвокат з Німеччини Бертран Мальменьдьє долучився до команди захисту народного депутата України, голови політради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Зважаючи, що чимало німецьких політиків відкрито чи приховано сидять на зарплаті у “Газпрому”, яку незабаром, мабуть, отримає й агент Меркель, яка буцімто пообіцяла сі своєю відставкою відійти від політики, раптом з’ясується, що й пану-адвокату виплачує гонорари, якась із дочірніх компаній цього російського газового концерну?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На пресконференції у Києві цей німець із французьким прізвищем та ім’ям (мабуть ельзасець?) розповів про свої завдання та очікування від процесу:

Я – адвокат, який в першу чергу веде свою діяльність в Німеччині, в Берліні з 1997 року. В мене також є досвід роботи з конституційними правами та законами. Я також підписав договір про допомогу пану Медведчуку, і я також приєднався до команди захисників пана Медведчука, які сидять зліва від мене.

Звісно, я поважаю суверенітет України й ту справедливість, яка має бути, тож ми не будемо глибоко та детально заглиблюватися в деталі процедури, але я звісно мобільно стежитиму, як дотримуються букв закону та прав в Україні. Те, що ми зараз бачимо це авторитарний тоталітаризм, який ми спостерігаємо в політичній системі України. Це нас хвилює.

Ми будемо вивчати, наскільки є доцільним те кримінальне провадження, розпочате проти Медведчука, і на скільки це все відповідає ЄС та букві європейського закону. Ми також будемо співпрацювати з громадськими організаціями, та представляти Медведчука на європейській арені та зокрема в Європейському суді з прав людини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як ви знаєте, Україна ратифікувала європейську конвенцію з прав людини, зокрема 14 статтю, і тому, звісно, країна має дотримуватися того, що вона написала. На жаль, ми зараз спостерігаємо протилежне. Саме позиція ЄС дуже необхідна зараз тут. ЄС не може карати Росію через справу Навального і водночас не бачити, що відбувається з паном Медведчуком.

Ми також співпрацюємо з колегами зі Сполученого Королівства (Великобританія) та ЄС для того, щоб детальніше вивчити цю справу. Наша ціль – глибше вивчити ситуацію за допомогою європейських спеціалістів, щоб зрозуміти, чи насправді відбувається порушення прав в Україні.

Як ви знаєте, захист пана Медведчука вже направив дві апеляції до ЄСПЛ. Вони були прийнятими. І ми бачимо великі шанси на успіх у даній справі. Ви напевне пам’ятаєте, як сміливі українські журналісти у 2019 році вже знайшли документи, які були названі так званим планом. І цей план (влади, – ред.) полягав у тому, щоб знищити політичну опозицію у цій країні. З точки зору європейського законодавства ми не можемо прийняти звичайні новини за правду та маємо перевірити їх.

Ми також знаємо, що пані Меркель запропонувала пану Медведчуку приєднатись до контактної групи з вирішення конфліктної ситуації на Донбасі ще у 2014 році. І це відбувалося за згоди пана Порошенка. І сьогодні ми бачимо, як прокурори звинувачують пана Медведчука у тому, що він брав участь у цій контактній групі. Тому я запитую, чи може пані Меркель хотіла певної терористичної діяльності від пана Медведчука, коли пропонувала йому це? Ми також бачимо, як були прийняті певні політичні рішення, які не мають глибокого підґрунтя і були нерозумними.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Якщо Україна хоче стати частиною європейської сім’ї, вона має розділяти європейські цінності, до яких прагне. Ось чому ми повинні підтримувати та всіляко допомагати Україні на цьому шляху, якщо вона дійсно цього прагне. І саме ситуація пана Медведчука є тим самим прикладом, де ми можемо підтримувати та допомогти Україні у цьому”.

Як бачимо, зі слів адвоката випливає догмат про “непомильність у прийняті рішень”, який досі був тільки у Папи Римського, пані Меркель, тож німецьким ХДС та СДПН, мабуть, вже сьогодні слід замислитися про прижиттєво її канонізацію? Гадаємо, що таке рішення німецьких соціал-протестантів навіть благословлять Кіріл та Володимир Московські…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності