Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

У президента Болгарії МЗСУ вимагає спростування його слів про Крим

Міністерство закордонних справ України вимагає офіційного спростування від президента Болгарії Румена Радєва, який назвав «російський» Крим.

Як повідомили у відомстві, сьогодні МЗС викликало болгарського посла Костадіна Коджабашева і довело позицію про некоректність і неприпустимість висловлювань Радєва: адже вони не сприяють розвитку добросусідських відносин України і Болгарії, а також різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Болгарський дипломат своєю чергою запевнив, що позиція його країни щодо підтримки територіальної цілісності України є незмінною: мовляв, це було підтверджено й участю Болгарії в Кримській платформі.

Нагадаємо, напередодні під час дебатів президент Болгарії  Румен Радєв назвав Крим «російським», а санкції проти РФ – «неефективними».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Крим зараз російський», – сказав він.

Коментуючи питання окупації Криму, Радєв заявив, що перш ніж Болгарія «побіжить рятувати демократію в чужій країні», треба подивитися на демократію у своїй державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

За його словами, санкції проти Росії поки що виглядають неефективними.

«Нам потрібна прагматична політика щодо Москви. І останнє, але не менш важливе: ми не повинні забувати, що Росія є дуже важливим чинником боротьби з глобальним тероризмом», — сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності