Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Кулеби заява – прогин під ЄС чи “дипломатична вилка”?

Неоднозначно сприйняло українське суспільство напередодні сказані в етері програми “Сніданок з 1+1” міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, що найкращим способом у вирішенні кризи зі скупченням мігрантів на польсько-білоруському кордоні було б їх прийняття в Україні, в разі включення України до повноправного членства у Європейського союзу.

Кулеба сказав, що до Києва не надходило офіційних пропозицій від ЄС щодо допомоги з мігрантами. При цьому глава МЗС вважає, що німецькі колеги мають зосередитися на допомозі Україні стати членом Союзу для координації дій у розв’язанні проблем.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Взагалі кращий спосіб максимально залучити Україну до чого-небудь – це взяти нас в ЄС. Ось коли ми будемо членами Європейського Союзу, тоді ми будемо повністю координувати свої зусилля. Спільно нести тягар будь-якої проблеми або радість будь-якого успіху з тією ж Німеччиною… Тоді обмінюватимемося думками. А поки що жодних порад нам давати не треба“, – сказав Кулеба.

Для більшості громадян залишилися не зрозумілими ці слова дипломата: чи це був справді його прогин під Захід, чи “дипломатична вилка”, мовляв “ми вам, але тільки після того, як ви нам“, наперед знаючи, що ЄС категорично не прийме таких умов щодо прийняття України до союзу. Хоча задля вступу до ЄС українці колись поміняли соціальну й матеріальну стабільність при Януковичу, в результаті отримали кривавий майдан, війну, диктатуру МВФ, інфляцію, падіння мінімального прожиткового мінімум (в переводі на у.о.), космічний зріст комуналки та цін на продукти та елементарні речі, божевільні реформи, а головне Україна й досі не в ЄС, а його дупі… Останнім, що це доводить є історія із ПП2 та учорашня заява ЄС про свій нейтралітет в разі початку Росією відкритої війни проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що днями один із депутатів німецького Бундестагу (читай проросійського РЕЙХстагу Меркель і К на зарплаті “Газпрому”) від СДПН заявив, що усіх мігрантів, які хочуть з Білорусії через Польщу прорватися у Німеччину, слід відправити в Україну, яку він і його колеги вважають відстійником Європи…

Доволі чітко відповів Європарламенту й Німеччині президент Польщі Анджей Дуда: «Польща – суверенна країна, яка не визнаватиме жодних домовленостей між Німеччиною та Білоруссю». – Вчитайтесь, вдумайтесь і зробіть висновки! Саме суб’єктність і є тим двигуном, який рухає Польщу вперед у всіх сферах життя, в тому числі економічній, і дає можливість конкурувати з країнами західної Європи! А зараз можливо остаточно підштовхне Польщу до її виходу із ЄС, а слідом й Угорщину, яка також попри офіційну валюту ЄС – євро, зберегла власну валюту форінти, як Польща зберегла у вжитку свої злоті.

Як повідомляли Українські Новини, 14 листопада 2021 року голова Служби безпеки Іван Баканов заявив, що криза з мігрантами на кордоні Європейського союзу є елементом гібридної війни.

16 листопада секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов повідомив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку подій на польсько-білоруському кордоні, українські силовики планують цілодобово слідкувати за ситуацією та будуть готові оперативно реагувати.

10 листопада Олексій Данілов порадив політикам соціал-демократичної партії Німеччини дати притулок у себе вдома мігрантам із Близького Сходу. Хоча Україна через американських кураторів зараз і змушена утримувати на власній шиї 5 тис. біженців з Афганістану, потенційних терористів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності