Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

У Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з’явився конкурент – мер Івано-Франківська?

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки презентував брошуру «У разі надзвичайної ситуації або війни».

Вона містить практичні поради, що враховують український та іноземний досвід, та рекомендації з інформаційної безпеки: поради до підготовки вдома; що робити в надзвичайній ситуації або в зоні бойових дій; як не стати жертвою дезінформації; що робити після отримання сигналу “УВАГА ВСІМ”; як підготувати “тривожну валізу”.

Брошура розроблена з ініціативи Центру разом з Державною службою з надзвичайних ситуацій, Міністерством оборони, Апаратом Головнокомандувача Збройних Сил України та громадськими організаціями.

До розробки долучилися й експерти Українського кризового медіа-центру. Оригінальні ілюстрації для брошури створив відомий ілюстратор Олександр Грехов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Брошуру можна завантажити на вище вказаному сайті.

В цей же час в Івано-Франківську бюджетним коштом (?!) підготують пам’ятку для мешканців з адресами бомбосховищ та переліком речей, які потрібно скласти у «тривожний рюкзак».

Відповідне доручення начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційно-оборонної роботи та діяльності правоохоронних органів Ігорю Влізлу на оперативній нараді дав міський голова Руслан Марцінків.

«За цей тиждень маємо розробити пам’ятку і рознести у кожну хату. Те, що Київ зробив, – Київ зробив інтерактивну карту бомбосховищ і вказівники. Я хочу, щоб у тій пам’ятці був перелік бомбосховищ, тривожний рюкзак, щоб кожен знав, як діяти, якщо світло відключать, зв’язку не буде, щоб люди знали, що зібрати. Це має бути пам’ятка, яку ми занесемо у кожну хату, що якщо війна, то: один, два, три, чотири…», – сказав Марцінків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На виконання доручення мер дав два тижні.

Нагадаємо, у грудні 2021 в Івано-Франківську вирішили привести до ладу споруди цивільного захисту населення (ті, які ще досі не розпродали через їхній жалюгідний стан), визначити перелік та облаштувати підвали на випадок імовірних бомбардувань.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності