Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Угорська диверсія проти Австрії, – посла у Відні викликали на килим

МЗС Австрії заявило про виклик посла Угорщини для отримання роз’яснень щодо повідомлень ЗМІ про дострокове звільнення сотень затриманих за перевезення незаконних мігрантів, адже сама Угорщина є однією з кількох країн ЄС, що категорично не приймають “чорних” мігрантів з Азії та Африки…

Про це заявив журналістам міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ у Брюсселі.

“Останніми днями ми бачили багато повідомлень у ЗМІ про те, що Угорщина планує звільнити багато сотень осіб, засуджених за контрабанду людей. 21 травня я провів телефонну розмову з угорським колегою… І ми сьогодні (22 травня – Ред.) також викличемо в МЗС угорського посла з цього приводу. Ми хочемо від сусіда повного роз’яснення щодо того, про що повідомляють угорські ЗМІ – що сотні контрабандистів людей буде звільнено з аргументом, що утримувати іноземців у тюрмах занадто дорого”, – сказав Шалленберг.

За його словами, такий крок суперечить, здавалося висловленій раніше Угорщиною позиції щодо незаконного переправлення людей. (Це також можна розцінити, як диверсію проти Австрії для підриву її соціального та економічного добробуту через зростання кількості дармоїдів-мігрантів).

“Ми хочемо повного роз’яснення, оскільки вважаємо це неправильним сигналом”, – сказав глава австрійського зовнішньополітичного відомства.

Він також повідомив, що на вихідних МВС Австрії вжило заходів задля посилення прикордонного контролю з Угорщиною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією АРА, наприкінці минулого місяця угорськиц уряд видав указ, згідно з яким іноземці, ув’язнені за перевезення незаконних мігрантів, будуть звільнені за умови залишення території Угорщини протягом 72 годин. Це рішення обґрунтовувалося тим, що утримання ув’язнених іноземних злочинців є занадто дорогим.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності