Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Угорський гімн замість державного Українського виконали депутати на Закарпатті (відео)

У Сюртівській об’єднаній територіальній громаді, що за 12 км від Ужгорода, місцевий голова разом із депутатами після складання присяги виконали гімн Угорщини. Відповідне відео було опубліковано 30 листопада на сторінці «Закарпаття ТОП» у Facebook.
За даними «Закарпаття ТОП», правоохоронні органи ніяк не відреагували на інцидент.
За інформацією ЦВК, у Сюртівську сільську раду обрано 22 депутатів: 12 – від політичної сили КМКС «Партія угорців України», п’ятеро – самовисуванці, троє – від «За майбутнє» і двоє – від «Слуги народу».
У заяві не повідомляють, депутати яких партій виконували угорський гімн замість державного Українського.
“Президент Зеленський зобов’язаний невідкладно скликати засідання РНБО по ситуації на Закарпатті та прийняти міри щодо розпуску даної ради з притягненням винних до відповідальності за державну зраду, адже все це відбувається під час війни із сепаратистами та Росією на сході України”, – коментують українські політики та іноземні представники (звісно не угорські).
На місцевих виборах 2020 року мером Сюрте втретє обрано самовисуванця Пушкара Арпада.
Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» та створення етнічної автономії на Закарпатті.
Раніше повідомляв, що угорського чиновника, який втручався у вибори на Закарпатті, не пустили до України.
Нагадаємо, 26 жовтня Україна заборонила в’їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію угорського уряду в Закарпатській області під час виборчої кампанії на місцевих виборах усупереч міжнародним нормам, які забороняють втручання у внутрішню політику інших держав.
Офіційно імена осіб не називалися, але з джерел було відомо, що це Іштван Грежа і держсекретар Угорщини, відповідальний за національну політику в угорському уряді Арпад Янош Потапі.
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що рішення України заборонити в’їзд двом угорським високопосадовцям через агітацію на Закарпатті під час місцевих виборів, було «жалюгідним і безглуздим».
29 жовтня МЗС України заявило, що вважає вичерпаною суперечку з Угорщиною щодо незаконної агітації на виборах.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності