Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Україна колядує, – що за рік “наколядували” посадовці (фотоконкурс)

В українських соцмережах активно обговорюють, кому що і скільки принесла коляда за там той рік із чиновників, і кого з якою сумою коляди піймали правоохоронці.

Нагадаємо, що одним із рекордсменів колядників в Україні й досі залишається одіозний суддя Зварич*, з “легкої руки” якого тепер чи не усі хабарі в державі прозивають “колядою”…

*Ігор Степанович Зварич — колишній суддя та голова Львівського апеляційного адміністративного суду, засуджений до 10-ти років ув’язнення за хабарництво в особливо великих розмірах. 2008 — відносно Зварича розпочато кримінальну справу за отримання хабарів (розслідував Володимир Жербицький) та в подальшому засуджено до позбавлення волі строком на 10 років. Під час обшуків у кабінетах і квартирах судді та його шести колег правоохоронці вилучили 1 млн доларів і 2 млн гривень (при тодішньому курсі $1=1грн). Сам Зварич тоді пояснював, що вилучені гроші йому «засіяли» відвідувачі суду, за що отримав прізвиська «колядник».

Перебуваючи в тюрмі, подав заяву до Європейського суду з прав людини.

У вересні 2013 року було презентовано першу книгу Зварича з трилогії «Mein Kampf in Ukraine» під назвою «Суддя-комуніст». 12 вересня 2014 року презентовано другу книгу Ігоря Зварича — «Суддя-націоналіст».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності