Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В Канаді ДЕКРИМІНАЛІЗУВАЛИ, а не ЛЕГАЛІЗУВАЛИ ВАЖКІ НАРКОТИКИ, поки на 3 роки…

У канадській провінції Британська Колумбія розпочали перший у країні експеримент щодо декриміналізації невеликих кількостей важких наркотиків, таких як кокаїн і героїн.
Про це пише BBC.Так, з 31 січня і протягом трьох років дорослі можуть мати до 2,5 г кокаїну чи героїну, а також метамфетамін, фентаніл і морфін.

Федеральний уряд Канади задовольнив прохання провести трирічний експеримент, який подібний до політики в сусідньому американському штаті Орегон — там декриміналізували важкі наркотики у 2020 році. За урядом залишається право скасувати цей експеримент.

Перед запуском пілотного проєкту представники Британської Колумбії та федеральні чиновники окреслили правила відповідно до затвердженого на федеральному рівні винятку із Закону про контрольовані наркотики та речовини.

Попри те, що ці речовини залишаться незаконними, дорослих, у яких буде виявлено менш як 2,5 г наркотиків, не буде заарештовано, висунуто звинувачення чи конфісковано. Натомість їм буде запропонована інформація про доступні медичні та соціальні послуги.

Продаж наркотиків залишається незаконним. Також заборонено зберігати наркотики на території шкіл, дитячих закладів та аеропортів.

Федеральна міністерка психічного здоров’я та залежностей Керолін Беннетт назвала цей крок «монументальною зміною в політиці щодо наркотиків, яка сприяє зміцненню довірливих і підтримувальних стосунків у сфері охорони здоров’я та соціальних службах замість подальшої криміналізації».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Близько 10 тисяч жителів померли від передозування наркотиками після того, як Британська Колумбія оголосила наркотики надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров’я у 2016 році, повідомили чиновники.

«Декриміналізація людей, які вживають наркотики, руйнує страх і сором, пов’язані з уживанням психоактивних речовин, і гарантує, що вони почуватимуться безпечніше, звертаючись по допомогу, яка врятує життя», — сказала міністерка психічного здоров’я та залежностей Британської Колумбії Дженніфер Уайтсайд.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності