Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

В РАЗІ ХІМІЧНОЇ АТАКИ ЗАРИНОМ треба знати і мати:

Лікарський засіб атропін використовується як антидот під час хімічної атаки зарином. Адже 11 квітня стало відомо, що Росія застосувала хімічну зброю у Маріуполі.

Військовий медик Юлія Кузьменко розповіла, як потрібно застосовувати атропін як антидот до зарина.

Зазвичай, інформацію про використання та дозування препаратів надає винятково лікар, проте, на жаль, воєнні часи вимагають розповсюдження і цієї інформації.

Дозування атропіну під час ураження легкого ступеня: по 1 мл 3-4 рази на добу; середнього ступеня – по 2-4 мл, повторюючи введення кожні 20-30 хв по 1-2 мл до покращення стану або появи симптомів атропінізації (розширення зіниць, сухість та почервоніння шкіри, пригнічення секреції слини, тахікардія).

Якщо йдеться про ураження важкого ступеня по 4-6 мл, повторюючи кожні 3-8 хв по 1-2 мл до припинення судом або появи симптомів атропінізації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також антидотами можуть виступати пралідоксім, діпіроксім. А для зняття судом – бензодіазепіни (діазепам).

Ін’єкція робиться або під шкіру, або у м’яз.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності