Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В України залишається право на самооборону після визнання Росією Л/ДНР

Президент України Володимир Зеленський після рішення Росії від 21 лютого 2022 року визнати «ДНР» та «ЛНР» запевнив українців, що українські кордони під надійним захистом. Про зміну ситуації пообіцяв повідомляти.

«Наші кордони надійно захищені… Ми добре розрізняємо провокації та наступ військ агресора. Як тільки ми побачимо зміну ситуації. Як тільки ми побачимо зростання ризиків – ви будете про це знати», – заявив Зеленський у відеозверненні.

Як зазначив президент, Україна залишає за собою право на індивідуальну та колективну самооборону. Крім того, він нагадав про створену систему територіальної оборони.

Раніше Президент України Володимир Зеленський переніс екстренне засідання РНБО.

Нагадаємо, вчора, 21 лютого, Путін підписав відповідний указ після відеозвернення до нації, заявивши, що робить це через загрозу нападу ЗСУ. Також він анонсував підписання договорів про дружбу та взаємодопомогу з «ЛДНР». Путін зажадав «від тих, хто захопив та утримує владу в Києві» негайно припинити бойові дії, інакше на них ляже відповідальність за подальше кровопролиття.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також цього дня російський президент Володимир Путін зібрав Раду безпеки на позачергове засідання. Усі члени Ради безпеки одностайно висловилися за визнання незалежності «ЛДНР», а глава МВС взагалі запропонував визнати фейкові республіки в адмінкордонах Луганської та Донецької областей.

Тоді ж, вчора, ватажки терористичних «республік» Пушилін та Пасічник звернулися до нього з проханням про визнання і російську військову допомогу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності